Sziasztok.
Kis segítséget kérnék. Lehetőségem adódott, hogy választhatok egy új állapotú XC 30 illete egy Dart 3 között. Melyik a jobb?
Sziasztok.
Kis segítséget kérnék. Lehetőségem adódott, hogy választhatok egy új állapotú XC 30 illete egy Dart 3 között. Melyik a jobb?
Szerintem sem érdemes Dart-tal bohóckodni. Kicsit többet hozzátesz az ember, és talál normális levegőset, de legalább rugó+csiliset.
Használtan a régi, levegős RS Tora, ha MotionControl egység található benne, vagy szintén használtan Recon. Előbbit 30-ért vettünk egy ismerősnek 2 éve - sajnos manapság elég ritka már. Reconból szintén az MCD-s a jó, 35-40-ért újszerű állapotban elő-előfordul, persze kell egy kis türelem, mire talál az ember. Dart 3 és XC 30-nál (sőt, a régi olcsóbb Toráknál is) egyaránt probléma, hogy nincs rendes perselyezése, csupa műanyag. Ha egyszer szétkopik, kuka.
Ha olcsó(bba)n tartósat és jót szeretnél, talán furcsán hangozhat, de én merevvillát javasolnék, első keréken egy 2.35-ös vagy 2.4-es külsővel. Merevvillából Kona P2 és társai, esetleg használtan egy-egy márkás karbon is előfurdulhat jó áron (például Ritchey vagy DT).
26-os kerékméret, jól sejtem?
Én inkább használtan vennék egy jobb teleszkópot. Személyes tapasztalataim alapján a dart 3 egyébként jó teleszkóp (xc 30-at még nem próbáltam) egy kezdőnek tökéletes, az alap rugóval 70 kiló felé ajánlanám, kellően merev és mozog is az xc 30-nak a becsúszója nagyobb átmérőjű így elvileg merevebb.