Rossz méret vagy beállítás?

1-5 (5 hozzászólás)

Elküldve: 2019.09.05. 15:20 Holdfeny 

 • Holdfeny avatar
 • hozzászólások: 3
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok! Remélem jó helyre írok... Nagyon nagyon kezdő vagyok. Nemrég kaptam egy cross, Kellys Clea 30-as bringát "S" - es méretben (ha jól olvastam akkor máshol ez 17"-nak felel meg, 430 mm vázméret). 165 centi vagyok, egy bringaboltban mondták, hogy ez lesz az én méretem. de nem érzem kényelmesnek a bringát. Egyrészt folyton olyan, mintha lecsúsznék a nyeregből. A nyereg full vízszintes, sokszor automatikusan szállok ki a nyeregből és ülök is hátrébb. Talán emiatt van az is, hogy valahogy úgy érzem, a hátam az alsó részen, derék tájt folyton görbül be... Illetve a csuklóm sincs egyvonalban a karommal: a kézfejem V alakot zár be az alkarommal és a tenyerem külső éle is zsibbad egy idő után. Kicsit mintha egy idő után behúznám a fejem a vállam közé... Néha meg próbálom kinyújtani a hátam menet közben, szinte kihomorítani, hogy csökkentsem a fájdalmat. Mit állítsunk, szerintetek? Merre induljak? Lehet, hogy maga a bringaméret úgy ahogy van, nem jó? Kellysből az M-es méret 480 mm lett volna, Meridánál láttam 46-ost. Félek a kormányt feljebb venni, mert akkor már közelítenék az egyenes tartáshoz, de így már pár kilométer is kényelmetlen. Ha meg a nyerget tolnám hátra, akkor meg valahogy minden beleérne a lábamba, aki most a nyereg csövön van... Ha esetleg fontos, az átlépési magasságom kb 77 cm. Mit gondoltok? Hálásan köszönöm, ha segítetek, mert gyermekkoromban sem volt soha ideális bringám.

Elküldve: 2019.09.16. 14:57 Holdfeny 

 • Holdfeny avatar
 • hozzászólások: 3

Köszönöm. Megpróbálok szétnézni szaki ügyben a környezetemben, de eddig nem találtam helyet. Az már nekem nagy segítség, ha azt írjátok, hogy a méret tuti jó és próbáljak meg mást állítgatni.

Elküldve: 2019.09.14. 17:31 szekelyk 

 • szekelyk avatar
 • hozzászólások: 19

@Holdfeny: Univerzális választ nem fogsz kapni. Kezdj el játszani azzal ami állítható. Első körben a nyereg, ha úgy érzed lecsúszol róla, akkor kicsit dönts meg hátra. De mozgathatod előre vagy hátra is, de csak kicsit, aztán ülj rá és próbáld ki. Nagyon sok múlik ilyeneken. Amit leírtál az alapján jó neked az S méret.

Elküldve: 2019.09.13. 13:14 rcs2003 

 • rcs2003 avatar
 • sima XC-s
 • hozzászólások: 226

Amikor elkezdtem bicajozni, mindig fájt a derekam és a hátam menet közben. Aztán szép lassan megszoktam a testtartást és hozzáerősödtem. Lehet ez is benne van hogy "gyenge" az izomzatod az ilyen jellegű igénybevételhez. A leírásod elég fura, nem sokat lehet leszűrni belőle érdemben. Attól is függ a kényelem hogy mire használod a bicajt. Máshogy kell egy túrázós/városi kerékpárt beállítani és máshogy egy edzős gépet. Egy edzősön nem jó túrázni, egy túrázóson nem jó edzeni...

Elküldve: 2019.09.13. 12:20 Makky 

 • Makky avatar
 • virsli gumis/oútis
 • TestBike Team csapat
 • TestBike Team csapat
 • hozzászólások: 520

@Holdfeny: Hát erre így nehéz mit mondani. Nem hiszem, hogy a bringa méretével lenne a probléma. A leírásod alapján én is S-es méretet ajánlanék inkább, mint M-eset. Az lenne a legjobb, ha valaki hozzáértő megnézné hogyan ülsz rajta, mert így leírás alapján elég nehéz mit mondani. Ha a nyereg vizszintes és mégis úgy érzed, hogy folyton lecsúszol róla, akkor valószínűleg az a nyereg forma nem jó neked! Hát/derék fájás még jól beállított bringánál is lehet. A tenyér zsibbadás mondjuk nem jó. Túl nagy erővel támaszkodsz rajta rossz ponton. A V alak még nem lenne alapból probléma. Az első, hogy a nyereg legyen megfelelő és jó helyen (magasság és előre/hátra tekintetben). Utána a kormány magassággal lehet még játszani. Esetleg szélesség/távolsággal is, de ahhoz már vagy új kormány, vagy/és új kormányszár kell.

 
Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
 • lista első elem
 • lista második elem
 • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
 1. számozott lista első elem
 2. számozott lista második elem
 3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!