Üdv. Szeretném a levegős villát kicserélni télire a trekkingemben, nem menjen tönkre a téli időjárástól. Alu villára gondoltam. Tudnátok ajánlani villákat?
Üdv. Szeretném a levegős villát kicserélni télire a trekkingemben, nem menjen tönkre a téli időjárástól. Alu villára gondoltam. Tudnátok ajánlani villákat?
@kpityu79:
Jól néz ki. Aki nem kezelt korábban merev villás bringát, annak szokatlan lehet, ez természetes. :)
Mondjuk használat függő, hogy hol kerékpározik az ember, de Én kifejezetten jobban szeretem ha merev a gép. Nekem jobban irányítható vele a bringa, könnyebb, nincs energia veszteség ha sprintelsz, plusz jobban odafigyelsz a kerékpárodra merevvillával.
@modulus: Na végre felkerült a merev villa A Mosso M5 lett végül. Próbakör is volt, kicsit direktebb az irányítás, de a ballonos guminak köszönhetően nem ráz annyira mint számítottam a kátyúknál. Egyedül a padkáknál kell emelni a bringa elejét, de az szerencsére sokkal könnyebb lett. Egyelőre pozitív az érzet vele. Ilyen lett: https://foto.testbike.hu/index.php?p=foto&gid=15277&id=9&cat=2
@modulus: Köszi a segítséget. Akkor beszerzek egyet. Majd írom, meg fotózom, hogy milyen lett.
@kpityu79:
Akkor mehet simán a Mosso. 15mm lehet fel sem fog tűnni. Egyébként én azt tartom a legjobbnak abban az árban, teljesítményben meg kinézetre is.
@modulus: A teleszkóp beült állapotban 450 mm. Én a Mosso-t nézegettem, de nem tudom, hogy az a 15 mm mennyit jelent.A Java villát azt csak karbonban láttam, de én jobban bízok az aluban, meg olyan 25 ezernél nem is szeretnék többet költeni rá.
Akkor már csak a szükséges magasságot kellene lemérni, hogy kB. mekkora villa kellene a vázhoz. Beült állapotban hány milliméter a kerékagy tengely és a váz homlok csövének alja közti távolság (ahova becsatlakozik a villa a vázba).
Beült állapot = ha valaki ül a bringán, és úgy kicsit összepréselődik a teleszkóp.
Ez alapján lehet válogatni, mi az ami jó, meg mi az ami tetszik. 1-2 példa:
Mosso M5 - 435mm Bts HC elite - 450mm Java merev villa - 465mm De lehet találni egyéb méretűt is, használtan vagy újat.
A méret a lényeg, hogy ne változzon túlságosan a váz geometria. Nem csak kényelmetlen lehet, hanem szélsőséges esetben a hajtókar leérhet a földre, ha túl rövid villát rakunk a teleszkóp helyére.
@modulus: Elég a tárcsafékes lehetőség. 160-as tárcsával használnám.
Kell rá felni fék konzol, vagy elég csak tárcsafék szerelhetőségi lehetőség?