Sziasztok! Most vásároltam egy idősebb úriembertől egy kerékpárt. A segitségeteket szeretném kérni a fenti agyváltóval kapcsolatban! A kerékagy adott (tökéletesen látszik rajta a fenti tipus). A kormányon a marokváltó Shimano az alsórészen nincs márka feltüntetve. Az Öregúr szerint ez a kerékpár 5 sebességes volt,de nem biztos benne,mert a lányáé volt. A youtube-on éztem meg a beállítását,ahol is a 7 fokozatura talátam szinte mindenhol. Tehát a markolaatot középre,azaz 4-es fokozatba teszem,(jelölve is van),aztán a bowdennel szembeállítom a nyilakat. Eddig rendben és működik is,csak valóban 5 fokozat van. Amit nem értek,hogy a markolaton látszik félig már a 6-os is,de nem lehet tovább tekerni,azaz feljebb váltani. Ami meglepő,hogy ha az alsó(működtető részt)teljesen leszerelem a tengelyvégről,akkor sem tudom a markolatot 5-nél tovább húzni. Pedig látszik félig a 6-os és szerintem az sem véletlen,hogy az alapbeállításhoz a 4-es van szinesen kiemelve. Megköszönném ha valakinek ebben van tapasztalata és jelezné,hogy ilyenkor mi a helyzet?! Előre is köszönöm!