Ez lehet kicsit hülye kérdés de érdekelne és ha valaki meg tudná mondani nagyon megköszönném! A 18"-as magnumnak milyen magasan van a nyerge ha teljesen lent van a nyereg?
Ez lehet kicsit hülye kérdés de érdekelne és ha valaki meg tudná mondani nagyon megköszönném! A 18"-as magnumnak milyen magasan van a nyerge ha teljesen lent van a nyereg?
@Vilmos23: Teleszkóp sem rossz de érdemes kenést adni neki hogy szépen mozogjon.Ha véletlen Zoom MDN típusú telóval kapod akkor a tapasztalatom: adj neki sűrűn kenést és viszonylag kemény rugóerősséggel használd mert akkor nem üt nagyon mert sajna nincs benne csillapítás meg szépen is mozog.
@PJancsi: ha veszel elsőként a monoblokk.Valami juin Thun vagy mien cuccot dobnak bele hát az a legalja a csapágyaknak szóval azt érdemes,meg másrészt azért is mert műanyagcsészés lehet hogy jó de én a fém csészésre esküszöm mert ha beleöregedik akkor kínkeserv kiszedni meg hallottam már olyanról is hogy csak darabokba tudták eltávolítani.Ha picit vadulni akarsz akkor a hátsó agyat is muszáj lesz mert a sima tömör tengely hajlik mint állat és vféknél az nagyon macerás az utánna állitás. Ha pedig sebességet szeretnél akkor a hajtóműcsere is mert én az eredetivel nem voltam képes gyorsulni nagyon a kis áttétel miatt.30-35km/h-nál nem ment több.Shimano tourney hajtóművel viszont jelentősen jobb.Vele az eddigi csúcsom sík úton 51.3km/h
@Vilmos23: és amúgy itt tapasztalatból mit javasolsz mi sorul rajta cserére?
@PJancsi: ha tényleg vigyázol rá akkor a váza biztos örök élet meg 1 nap meg a többi is. persze ha komolyabban akarod használni akkor tényleg muszáj lesz költeni rá de hidd el meghálálja.
@Vilmos23: Az jó! Köszi a segítséget! csak azért érdeklődök ennyi mert a boss fully-t most fogom lecserélni és nekem nem 1-2évre kell az új bicikli hanem minimum egy 10 évre tehát nem akarom elrontatni a vásárlást. De Olvastam a teszted meg hogy ezt is írtad nagyvalószínűséggel magnumot fogok venni.Csepelbe merek bízni!
@Vilmos23: Még mindig nagyon jó állapotban van.A vázon akad egy-két kisebb karc de még mindig szinte újszerű mondjuk vigyázok rá.Az első kerekem is még az eredeti. Nem tudom amaz honnan vette hogy 8assal jön ki a gyárból azóta sem volt centrírozva tökéletes.
@PJancsi: Most lesz decemberbe 2 éve hogy megvettem.Nem fogsz vele rosszul járni ha veszel én nagyon elégedett vagyok vele.
@PJancsi: Elméletileg a középcsapágytól számítva 46 cm-nek kell(ene) lennie + nyeregmagasság. De nagyjából meg tudod nézni a tiéden is. A nyeregszár tetejétől lemérsz 3,8 cm-t és addig leengeded a nyeregcsöved. Ugyanis a Boss-fully 16,5"-os méretű.
@Vilmos23: 18"-os vázzal is készítik őket. Egy időben volt 20"-os is, 2005 környékén.
Nem akarok hülyeséget mondani de gyanús hogy csak 16"-os vázzal jönnek világra a Magnum vázak,legalábbis döntőtöbbségben csak ekkora vázakat láttam a boltokban.