@JPeti86: Háát, nemtudom. Szerintem ha tényleg full kezdő, akkor inkább egy allmountain/enduro bicóval kéne kezdenie. Azon megtanulni az alapokat talán könnyebb. Előszőr inkább csak lazábbakat menni, fel is meg le is, kicsit belerázódni, megszokni, hogy különböző terepeken hogy viselkedik a bicó, kitapasztalni, stb. Aztán ahogy már jobban érzi, eldöntheti, hogy elég-e neki, vagy több kell. Régen én is DH-s akartam lenni (0-ról), úgyhogy elkezdtem montizni, egy sima merev vázas géppel normafa-jánoshegy környékén (jó, tudom, ez nem Ausztria), és azóta se kell több. Tökéletesen elég a 80-100 mm rugóút, egy "könnyített no commenten" is szépen leszlalomozok vele, és nekem ennyi elég. (Mondjuk nem is vagyok valami bevállalós… :D )
@Fegyenc Tibi: A fenti, csak E/2.-ben. :DD
Am tényleg nem olcsó mulatság… Egy allmountain bicó is 500000-nél kezdődik (újonnan). Ezen kívül a felszerelés is kb. 100000, vagy több(?). Kell egy kényelmes, lapos hátizsák, amibe összepakolod a fontosabb dolgokat, ha hosszabb útra mész (Pl.: Belső, szerszámok, ragasztószalag :D, gyorskötöző, patentszem, energiaszeletek/müzli, pumpa, szerszámok: egy multifunkcionális (imbuszkulcsok, láncbontó, stb.), egy gumileszedő) Persze előtte érdemes pár szerelési praktikát ellesni… :)
Most ennyi jutott eszembe, de remélem nem írtam nagy hülyeségeket. :D