Shimano Altus-szerű STX 8Speed váltókar nem húz, mi a baja?

Linkelt termék: Shimano Altus
1-7 (7 válasz)

Elküldve: 2012.12.10. 15:57 arpo77 

• arpo77 avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító kérdés:

Sziasztok!

Ez a váltókar állt talán legközelebb az enyémhez azért írtam ide. Az lenne a bajom, hogy van egy régebbi stx váltóm elől-hátul amihez van egy-egy hozzá való váltókar. Az a bajom mind a kettővel, de leginkább a jobbossal, hogy hidegben néha nem tudok vele váltani felfelé mert a kart amikor előrenyomom nem akad be és nem húz a bovdenen hanem üresbe túltolom. Hogy lehetne ezt orvosolni? A takaró műanyagot leszedtem mér ott próbáltam valami csavaron húzni de nem sokat ért. Fújtam bele tf2-t azt se sokat osztott szorzott...

Valakinek valami ötlet?

Elküldve: 2012.12.20. 16:23 arpo77 

• arpo77 avatar

Annyit hadd kérdezzek már még, hogy a szétszedéshez nem tudtok valami útmutatót linkelni?

Elküldve: 2012.12.20. 16:12 arpo77 

• arpo77 avatar

Köszi a választ mindenkinek!

Elküldve: 2012.12.11. 17:37 sniper 

• sniper avatar

@arpo77: Üdv! Én már elég sok ilyet csináltam.A TF 2 nem rossz ötlet.A szétszedést én nem ajánlom mivel elég bonyolult az összerakása,én meg azért nem szoktam szervizben mert idő igényes.A burkolatokat leveszem és benzinben kiáztatom a régi zsírt,ha ez sem segít egy mini gázégővel megszoktam melegíteni.Aztán kompresszorral kifújatom. A végén meg jó minőségű zsírt rakok bele és egy kicsit beleolvasztom gázégővel.Persze vigyázni a műanyag alkatrészekre. Remélem ezzel tudtam segíteni.

Elküldve: 2012.12.11. 17:16 dr.anonimus 

• dr.anonimus avatar
  • virsli gumis/oútis

@Makky: na ez magyarázatot ad a régi Deore váltókarom viselkedésére.

Elküldve: 2012.12.11. 16:31 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@arpo77: Típushiba. Aliviotól LX-ig mindegyik produkálja egy idő után. (Mondjuk nekem főleg a balosak csinálták.) Az XT már nem, mert annak teljesen más a bele. Nekem volt mindegyikhez szerencsém. Lehet pucolgatni meg ilyenek, de csak átmenetileg lesz jobb. Én úgy szinte mindig tudtam vele váltani, hogy a váltókar rendeltetésszerű irányba történő nyomásával egyidőben lefelé (a föld felé) is feszítettem a kart a hüvelykujjammal. Nekem úgy mindig működött. Ez alól csak az extrém hideg volt kivétel (-10 körül).

Elküldve: 2012.12.11. 09:02 Gege 

• Gege avatar
  • DH/Freeride arc

Telejsen szét kell szedni, kipucolni és újrakenni. Mert több mint valószínű h a régi kenőanyagok már elöregedtek, meg rég nem ott vannak ahol kéne h legyenek! Előre szolok, nem egy séta galopp az összeszerelés!

Új válasz:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!