Üdvözlet mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni hogy egy ilyen Shimano Altust lehetne e jól használni egy régebbi tipusú MTB-n ami 3x6 sebességes? A kijelzés nem lényeges, csak a váltás legyen jó és pontos...
Előre is köszönöm a válaszokat!
Tibor
Üdvözlet mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni hogy egy ilyen Shimano Altust lehetne e jól használni egy régebbi tipusú MTB-n ami 3x6 sebességes? A kijelzés nem lényeges, csak a váltás legyen jó és pontos...
Előre is köszönöm a válaszokat!
Tibor
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, akkor nyugodt szívvel cserélem le az asszonkám bicaján az 1000éves váltókarokat...
@mirage: köszönöm a javítást! Amúgy logikusan megnézve ha a 7-8. arad ki, akkor nem 9-es, hanem 8-as karról bezsélünk, csak mellé ütöttem, vagy szimplán hülye voltam, nem tudom. Meg mint írtam lentebb is, 9-esnél már kezdődnek a bajok.
Javítottam az előző hsz-emben is, ha az oldal frissül, már helyesen fog megjelenni (:
@Krupcheck: A példa rossz, mert a 9es kar az már csak 9es rendszerbe használható, mivel már az összes paraméter más mint a 6-7-8as rendszereknél (lánc szélessége, fogaskerekek vastagsága és egymás közötti távolsága) Szóval minden a váltókaron múlik, mivel csak az szablya meg a hátsó váltó elmozdulásának mértékét a többi elem szabadon használható,..példa: 600as tricolor h.v simán jó 10es szettbe is, ill A050 bajosan, de megbirkozik a 9es felállással is (9es sor plussz Shimano ST-R600 DualControl Fékv.kar:D
Egyébként minden amit irtál igaz..:D
A 6, 7 és 8 sebességes rebdszerek elemei szabadon és büntetlenül variálhatóak egymással, semmi problémát nem okoz -jól leszabályozva a hátsóváltót, még túlváltani sem lehet a karral, illetőleg ha a nagyobb sorszámú fokozatok maradnak ki a végén (értsd. 7-8. egy 6-os fogsor+8-es kar párosnál), akkor így a váltókart sem lehet tovább nyomni a 6. fokozat után.
A gondok a lefelé kompatibilitás terén a 9 fokozatos rendszereknél kezdődnek, és a 10-esnél teljesednek ki igazán. A 11-esről meg inkább ne beszéljünk (: (előbbiekről viszont több fórumtopik is foglalkozik itt)
@Vilmos23: de visszatérve a témára előde egy tourney váltó volt és azt én is visszafejlesztettem egy 3x6-os rendszerbe és jól tette a dolgát.Némi pici hangolás lehetett volna még de 6-ból 5töt jól váltott.
Szia.Szerintem lehetséges mivel nekem is Altus hátsóm van és ezt 6-os és 7-tes rendszerhez találták ki.8-as már kétséges. Én 3x7-ben használom:)