Üdv kedves fórumozók!
Olyan problémával fordulnék a közösséghez, miszerint a minap cseréltem promax tárcsafékem egy shimano br-m375-re, mivel a régi fék kikopott, illetve a beállítása is rendkívül nehézkessé vált (szorult, stb) így fékpofa helyett inkább komplett hátsó féket vásároltam. A problémám az lenne, hogy felszerelés után, szinte semmit sem fog a fék. Bowden megfelelő mértékben feszes, a tárcsa távolsága a pofáktól a fék kézikönyvében előírt távolságban. A féket adapterrel használnám a hátsó 160as, 6 csavaros promax tárcsán, mckenzie hill 800, 29es MTB kerékpáron. Gondoltam arra is, hogy nincs még bekopva, de a promax fék bekopás előtt is sokkal (és itt úgy értem, nagyon sokkal) jobban fogott. Első és hátsó tárcsák egyidősek, a fék felszerelésével együtt cseréltem pofát az első promax fékben, ami viszonylag jól fog még így a bekopás előtt is, hátsó fékkel körülbelül lehetetlen megállni. Mi lehet a probléma oka? Ki kéne cserélnem a tárcsát is? (a tárcsát a fék felszerelése előtt, az útmutatóban előírt módon tisztítottam)