Üdv. A következő problémám akadt a következő tipusú tárcsafékkel. Messziről tendeltem “ üzembe helyezés” opciót választottam a kerékpár vásárlásnál. Kézhez kapva furcsállottam a hátcsó fek “munkáját” túl hosszú utat tesz meg a fékkar mire fogni kezd. Mivel üzembe helyezve kaptam a kerékpárt így nem kerestem fel az eladót gondolvàn ez természetes, inkább elviszem a közeli szervízbe ahol ránézetek. Ott azt monda a srác hogy ez természetes nem egy top tipus ez a fék, illetve hosszú fékvső miatt lehet hosszú a fékkar. Számomra furcsa mivel elvileg összenyomhatatlan fékfolyadék van benne, tehát mind1 a hossza a munkahenger dolgozik akkor lényegtelen a hossz. Vagy tévedek ? Ennek tudatáman eltettem télire a bringát.( szoba hőmérsékleten a kerekein állítva) Mai nap elővettem hogy tekerek vele egy kőrt, de elég gyengén muzsikál a fék, a kiindulási pontol a markolatig be tudom húzni még az elsőt félig és fog mint a satu. Valami ötlet ? Én arra tippelek kevés a folyadék vagy levegős. ( folyás nem látható 0km kerékpár volt amibe kb 20-30km tettem) Előre is köszi a válaszokat