Üdv mindenkinek !
Egy mechanikus tárcsafék választása előtt állok (Tényleg csak mechanikus), és a segítségeteket szeretném kérni a választásban. Eléggé tüzetesen átvizsgálok mindent mielőtt megveszek valamit csak sajnos az eltérő infók miatt már nem tudom mi igaz.
Természetesen fontos az ár de az ne menjen a teljesítmény illetve minőség rovására ! Így az árakat feltüntetem. Tehát a 3 esélyes pedig:
Shimano BR-M495 (8.872 Ft. ami a konzolt tartalmazza.) Avid BB5 (10.800 Ft. ami a konzolt és egy "G2 CLEAN SWEEP" 160-as tárcsát tartalmaz.) Avid BB7 (16.790 Ft. ami szintén konzolt és egy "G2 CLEAN SWEEP" 160-as tárcsát tartalmaz.)
A Shimano mellé még ugye kell egy tárcsa amit ugye lehet olcsón de annyira "Xart" nem szeretnék, így saccolom kb. 4.000-5.000-re. Talán a BB5-ös érné meg legjobban a leírtak alapján de halottam belső pofa feszítő rugó törésről és olyanról is hogy csak 1 oldalt állítható a fékpofa. A Shimano-nál mind a 2 oldalt állítható a távolság.
Jómagam minden lében kanál típus vagyok, nem egy nehéz alkat viszont a hirtelen satu fékre hajlamos (enyhe Street/Triál). Viszont nem áll tőlem messze a hosszasan lejtőről lefelé illetve kisebb ugratások utáni azonnali fék sem. (szintén enyhe Dirt/ DH). Válaszotokat előre is köszi !