Üdv. Keresnék Br-M615-ös fékhez fékbetétet. Szeretnék valami hatásosabbat, mert a gyári műgyantással nem igazán vagyok megelégedve. Érdekelne tapasztalatok alapján kinek mi vált be. Előre is köszi.
Üdv. Keresnék Br-M615-ös fékhez fékbetétet. Szeretnék valami hatásosabbat, mert a gyári műgyantással nem igazán vagyok megelégedve. Érdekelne tapasztalatok alapján kinek mi vált be. Előre is köszi.
@kpityu79: OK. Azt gondolom tudod, hogy az új fékbetétet (tárcsát is) "be kell koptatni"! A Shimano gyantás betétnél nekem pár nagyobb fékezés egy komolyabb lejtőn elég szokott lenni. Mondjuk 3x 40km/h-ról nullára. Aztán írj majd vissza, hogy mi lett az eredmény! :)
@kpityu79: Az pedig jó tárcsa! Ha az első harap, de a hátsóval csak lassítani lehet, akkor ott más lesz a baj! Akkor szokott ilyen lenni, ha olajos lesz a betét valamitől! Az utána kuka! Nem lehet letisztítani, mert felszívja. Esetleg próbáld ki, hogy fölcseréled az első/hátsó betétet. De a féktárcsákat azért tísztítsd meg előtte féktisztítóval mindenképpen! Meg a hátsót nézd meg jobban, hogy nem olajos-e valahol. Meg ez jó alkalom arra, hogy a dugattyúkat is letakarítsd! :) Ha felcserélve az első lesz rossz és a hátsó jó, akkor a betéttel van a baj. De nem a típusa miatt, hanem valószínűleg olajos lett. Dobd ki és vegyél bátran ugyanilyet. Én használtam már elég sok félét, de egyik se volt lényegesen jobb fékerő tekintetében. A fémes titán XTR sem. Persze a fémes bírja 2x annyi ideig, de több, mint 2x annyiba is kerül. Szóval összességében nem éri meg. Viszont az SLX fék nekem érezhetően erősebb volt. (Ugyanazzal a tárcsával és betéttel is!) De alapvetően a Deore is elég jól fog. Sok drágább karbon MTB-n (500e+ kategória) láttam már gyárilag Deore-nél gyengébb (olcsóbb) Shimano fékeket!!!
@Makky: Szia. A fékerőt keveslem. Az első fék az harap, a hátsóval inkább csak lassítani lehet. SM-RT78-as tárcsával használom.
@kpityu79: Mi a bajod a gyári műgyantás betéttel? Milyen tárcsával használod, mert az se mindegy?! Szerintem ár/teljesítményben verhetetlen. A fékerő kevés? Vagy túl gyorsan kopik?