Shimano deore lx váltó

1-10 (10 hozzászólás)

Elküldve: 2018.10.23. 19:37 fdani 

• fdani avatar
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni a következő problémával kapcsolatban. A váltó abszolút, de nem vált le 1-es fokozatba. A bovden nem feszül, végállás csavarja kitekert állapotban. A váltó egyszerűen nem képes annyira lemenni, hogy leváltson a legkisebb fokozatra. Váltó típusa FD-M580A. Fogaskerék 44-32-24 fogszámú. Szerintetek mi lehet a probléma? Valamint azt produkálja, hogy egyesbe való leváltáskor a váltó, a rugó által visszavágódik. Ez természetes, hogy nincs ott semmi csillapítás, hanem simán nagy erővel vissza húzza a rugó? Köszi!

Elküldve: 2018.11.04. 18:19 fdani 

• fdani avatar

@Kamis: Szia. Megoldódott a probléma. A láncot és a lánctányért kelett cserélni. Sajnos csak felületessen néztem meg a lánctányért és nem láttam, hogy kopott. Még egy utolsó kérdésem lenne. Hogyan tudom megállapítani egy villa típusát, hogy ha nincsen rajta semmilyen matrica? Az eladó szerint rock shox. Lockolható és levegő ráfujásos. Azt nem tudom, hogy teljesen levegős, vagy csak csillapításnak van benne. https://www.testbike.hu/velemeny/elso-teleszkop/rock-shox-dart-2 Hasonló kinézetű mint ami a linkben van. Köszi!

Elküldve: 2018.10.28. 19:35 Kamis 

• Kamis avatar
  • sima XC-s
  • Hegyikerékpárosok csapat

@fdani: finomhangolni kell az elso váltót, valts a legfelso fokozatba es allitsd be ugy a váltót, hogy a terelolemezek kb 2 mmre legyenek a lánctól.

Elküldve: 2018.10.27. 18:07 fdani 

• fdani avatar

@Kamis: Köszi a segítséget. A váltót kelett lejebb rakni. A láncközépvonalat megmértem, az egyezik a elől hátul. Most, hogy jobban elkezdtem hajtani előjött az a probléma, hogy az első lánctányéron szalajt, de csak a középsőn. A tányérok újak, és a lánc is új. A hátsó fogassor is új. Lánchossz és feszesség beállítva.

Elküldve: 2018.10.27. 11:53 Kamis 

• Kamis avatar
  • sima XC-s

@fdani: amit latok: a hezagolo gyuru nen jo oldalon van a kozepcsapagynal, rakd at a masik oldalra. Illetve nem latom pontosan de mintha az elso valtod nagyon magasan van. Valts fel a legmagasabb fokozatba, majd ugy allitsd be hogy a lamctanyer fogai es a valto ketrec also ive kozott kb 3-4 mm legyen.

Elküldve: 2018.10.25. 21:24 fdani 

• fdani avatar

@Kamis: Szia! No utána jártam a dolgoknak. Jelenleg nem ott van a kerékpár ahol én tartózkodom, így emlékezetből kellett a dolgokat mondanom, már amennyire sikerült. Feltöltöttem a kért képeket: https://drive.google.com/drive/folders/13KmgQfuvqKItiMGkuB8Isg-vGu1gBBbj?usp=sharing

Hátul nem 8, hanem 9 sebesség van. A kerékpárt használtan vettem, de amennyit kiadtam érte ezek a hibák simán bele férnek. Inkább magam próbálom megoldani a dolgokat, mert nem akarok minden miatt a szerelőhöz futkározni.

Köszi!

Elküldve: 2018.10.25. 09:35 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Helló! Egy jótanács: ha már ennyi gondod van a biciklivel (gondolom a tárcsafékes baj is ezzel a géppel van), vidd vissza oda ahol vetted hogy csinálják meg. Ezért találták ki a garanciát. Semmiképpen ne próbáld házilag megbarkácsolni ha még a hiba okát sem tudod behatárolni igazán.

Elküldve: 2018.10.25. 07:54 Kamis 

• Kamis avatar
  • sima XC-s

@fdani: szia! Váltót cseréltél vagy hogy alakult ki ez a probléma?

Kérdéseim:

1. Az első váltód 9 fokozatú és Te 8 sebességes lánccal és fogaskoszorúval használod? Ha így van elöl mindig bele fog érni a láncba a váltó valamelyik része...
  2. Milyen hajtóműved van? A típusa (a hajtókar belső oldalán van beütve)?
  3. A monoblokkod típusára lenne szükség (négyszög tengely, octalink, integrált).

Elküldve: 2018.10.24. 14:40 fdani 

• fdani avatar

@Kamis: Szia. Shimano deore lx monoblokk van rajta. A pontos méretét és típusát nem tudom sajnos. A mérete és típusa szétszedés nélkül megállapítható? Adatlapja szerint tudnia kellene ezt a konfigurációt kezelni a váltónak. Tegnap megnéztem a pontos konfigurációm 44-32-22. Hátsó fogaskerék kazetták száma 8. Köszi!

Elküldve: 2018.10.24. 08:58 Kamis 

• Kamis avatar
  • sima XC-s

@fdani: szia! ha a váltó képes kimozogni a végállások közötti utat, de ennek ellenére sem képes megfelelő pozícióba kerülni a lánctányérokkal, akkor valószínűleg a láncvonaladdal lesz a probléma. A hajtóművet kellene kintebb hozni, nem tudom milyen középcsapágyad van, ha integrált akkor hézagoló gyűrűket kell raknod még a jobb oldalra, ha pedig négyszögtengelyes akkor komplett újat, de hosszabbat kell venned. Képet esetleg tudsz készíteni?

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!