Nem feszíti a láncot,ugratásnál csapkolódik a lánc, egy láncfeszitő mint pl. a Truvativ shiftguide segítene vagy másik váltó kéne?
Nem feszíti a láncot,ugratásnál csapkolódik a lánc, egy láncfeszitő mint pl. a Truvativ shiftguide segítene vagy másik váltó kéne?
@sebgutkopf: Értem köszönöm, láncvillavédő van rajta, tehát a láncnak semmi hangja:)
@LeviRider: Ugyanilyen okból cseréltem le a deore hátsó váltomat slx-re. Az slx-nek jóval erősebb a rugója (talán az xt-től is jobban feszít), de ami fontosabb, hogy shadow kialakítású slx legyen, mert az kialakításánál fogva nem tud felütni a láncvillára, nem tud olyan pozíciót felvenni, ahol hozzá érhetne. Illetve érdemes még egy neoprém láncvilla védőt beszerezni, mert a lánc felülről nagy rázkódásnál valamennyit mindenképpen mozog, még ha nem is durván.
Mert szar :D Vegyél valami erősebb rugójú,rövid kanalas váltót.Pl: Shimano Sora,105,Tiagra,Saint,XT,XTR
@LeviRider: mostanában, az a problémám, hogy a váltó hozzá csapódik a láncvillához, ez ellen mit lehet tenni, a váltónak van baja és csak másik váltó a megoldás, vagy valamit rosszul állítottam be, vagy hosszú a lánc?
@Takács Balázs: én nem nagy ugratásra gondoltam...:) de amúgy köszi az értelmes válaszokat...:)
rövidkanalas óuti, vagy DH váltó. "ugratásnál csapódik" most már tudod miért nem használnak az ugribugrisok váltót...
a truva shift az nem feszítő, hanem terelő. a hajtáson tartja a láncot, hogy ne essen le. semmi rugó nincs benne. új váltó