Szeretnék venni egy Deore tárcsafékszettet, 180-as tárcsákkal elöl 6-csavaros hátul centerlock lenne.Milyen tárcsát ajánlotok Shimanonak van egy csomó, nem tudom hogy melyiket válasszam...
Szeretnék venni egy Deore tárcsafékszettet, 180-as tárcsákkal elöl 6-csavaros hátul centerlock lenne.Milyen tárcsát ajánlotok Shimanonak van egy csomó, nem tudom hogy melyiket válasszam...
@Teasuti: azt nem tudom, hogy mihez ajánlják, csak számából indultam ki. Alivio 400-as széria, Deore 500-as, tárcsa 50-es széria...gondoltam odaillik, és szimplán nem gyártanak alacsonyabb szintű tárcsát.
sziasztok nem ide tartozik de Formula RX fékhez jó volna egy XT tárcsa? előre is köszi
@johnny336: Nem az RT6x a Deore? Sorban az a következő az XT előtt. Ha 5x a Deore, akkor mit adnak az Alivio/Acerához? :)
Megnéztem: Shimano doksiban az Alivio-hoz írják az RT53-as tárcsát. És a Deore M525-ös tárcsafékhez már RT61-es tárcsát ajánl a kézikönyv.
Ésatöbbi ésatöbbi attól függően mit akar venni pontosan a kérdező...
Deore fékhez Deore tárcsa, RT51. Létezik hatcsavaros és centerlockban is. Alap tárcsa. Deore fékhez tökéletes lesz.
@llvgfree: Mondjuk a gyári ajánláson túlmenően sztem nem véthetsz akkora hibát, ha eltérő minőségi kategóriából választasz (még mindig Shimano). Működnie kell a XT, XTR tárcsával is sztem, de fogni fog az olcsó RT5x tárcsákkal is. Vagy kipróbálhatod a 3 rétegű IceTech tárcsákat is, ha van annyi pénzed. ;) Persze lábjegyzetbe hozzáfűzném, hogy a gyári ajánlástól eltérő tárcsával nem garantált az optimális fékhatás.
Megkeresed a tárcsaféked kézikönyvét és abban gyönyörűen le van írva, hogy milyen alkatrészekkel kompatibilis, jobban mondva mely Shimano termékekkel ajánlott együtt használni. Pl. esetemben az M765-ös fékemhez az RT77-es tárcsa a jó gyárilag és ehhez meg szintén meg van adva az ajánlott fékbetét két verziója is (fémes vagy a gyantás típus száma).