Anno én is ezekben gondolkodtam.Igazán szerintem az Alivio és Deore hajtómüvek dizájnukban és az árukban különböznek.Viszont a deore/slx szintü középcsapágy már tartosabb sokkal,mint az alatta lévő...
Ha nem ragaszkodsz a shimanohoz,ajánlom a funn ridge hajtómüvet.Nekem is az van.18-20 ezer újan középcsapággyal.Én két és fél éve használom,elnyühetetlen,az új bicómba is átraktam.A nagy tányér alu,de szerintem tovább bírja mint az acél...Jópár lánc,és jópár ezer km-van benne...Nem tudom shimanok birnának-e ennyit.Elvileg szabvány méret a lánctányér rögzitése,így több márka lánctányérja kompatibilis bele.
Szerintem nézd meg,én bátran ajánlom!Több tipust is gyárt a funn,különbözö használatra.Pénztárcától igénytöl függöen.A ridge 44/32/22 kiosztású,ami trekkinghez is tökéletes,ha 8-as,ha 9-es.És nem csak masszív,de jók is néz ki.
Bármelyiket is választod,sokkal jobb lesz,mint a négyszögtengelyes.Könnyebb sokkal,jobb a futása,így könnyebb hajtani.Tartósabb a csapágyak,mint anégyszöges monoblokkok.Pillanatok alatt le lehet kapni a hajtómüvet.Letisztítod,a csapágyakat is.Picit átzsirozod,belül ahol átfut a hajtómü,összerakod.Ha tisztán tartod,hü társ lesz barmelyik.Nem kell tulzasba vinni.Ha szemmel lathatólag retkes,gondolom csak lemosod.Ha jó zsír van benne,az meg nem kopik ki hamar,és tömít is.
Sok szerencsét.Jó nézelödést!
Ha shimano,nézd meg a 2wheels.hu-n.
Megéri!;-)