Shimano Deore. Napi elindulásnál első-hátsó váltó hüvelykujjal üresen előre nyomható, semmi nem történik, aztán több nyomkodás után működik. Másnap ugyanez. Mit tegyek?
Shimano Deore. Napi elindulásnál első-hátsó váltó hüvelykujjal üresen előre nyomható, semmi nem történik, aztán több nyomkodás után működik. Másnap ugyanez. Mit tegyek?
A mostani tök új Alivio is ezt csinálja nálam a boltbajáróson :D Az istennek nem akar fenebb menni a 4. fogaskeréknél, van hogy 3 kattintásra mozdul akkorát hogy egyet(!) fentebb tudjon ugrani. Üresben, lánc nélkül hibátlanul végigmozogja a teljes tartományt, megfelelő lépésekben. Ebből arra következtettem hogy a kanál feszítőereje egy bizonyos mértéknél ferdébb láncvonalnál kellő ellentartó erőt tud kifejteni ahhoz hogy korlátozza a váltó mozgását. Fentről lefelé váltogatásnál minden fokozat tökéletesen a helyén van. Vicces :)
Kis iránymutatás a tisztításhoz-kenéshez:
https://foto.testbike.hu/index.php?p=showgl&gid=17514&pp=mygl
ez mondjuk egy LX, de alapelvében a Deore is ugyanilyen.
Köszönöm, reméltem, hogy ilyesmi lesz a válasz, Holnap teszt :-)
Szia, ahogy Makky is írta ki lehet takarítani. A régi zsír+por miatt áll be így. Ha lusta vagy, befújsz valahol vékony kenő sprayt, ha igényesebben akarod, kis csavarokat óvatosan kicsavarod, kitisztítod mondjuk féktisztítóval, majd vékonyan zsír a forgáspontokra. Biztos van youtubeon valami video is ha nem mersz neki állni az segít majd. Lényeg, h. nem kuka az alkatrész.
@fafa46: Elég tipikus Shimano hiba. Bár nekem inkább csak hidegben csinálja. De szinte mindegyikkel volt már ilyen bajom. Nem Deore specifikus. Megpróbálhatod kipucolni. Hátha segít valamit. :) Illetve próbáld lassabban nyomni, vagy valamelyik irányba (lefele, vagy felfele) megfeszítve nyomni. Akkor hátha beakad. Nekem így szokott menni. :)