Konkrétan lenne egy Deore LX SL-M580 váltom hátra egy Sram 950-es fogászkoszorúval és ezekhez működne e az említett hátsó váltó?
Konkrétan lenne egy Deore LX SL-M580 váltom hátra egy Sram 950-es fogászkoszorúval és ezekhez működne e az említett hátsó váltó?
Ezt találtam, nem tudom működhet-e a dolog de jó ötletnek tűnik.
http://www.pinkbike.com/u/suprashin/blog/How-to-convert-SHIMANO-Shadow-Plus-RD-into-9-speed.html
@Tubakka: Amúgy meg véletlenül asszonyom gépén levő váltóját írtam, pezsgő színű új bringáról cserélt Deore váltóm van. :D
@Quiwer: facebookra írhatsz priviben Hirtling Tibor néven rám találsz! ;)
@Tubakka: Köszönöm de már megvan a kiszemelt áldozat az árat meg majd privátban esetleg.
@Quiwer: Érdekes.......
Lövésem sincs így látatlanban sajna, hogy mi lehet vele..... működnie kéne pedig!
Sajnálom, mennyiért adod el? Esetleg beszámítással 1jó Alivió 9-sebességesre?
@Tubakka: A beállítást úgy végeztem hogy lánc és bowden nélkül beállítottam a két végállást majd befűztem a bowdent persze előtte méretre vágtam a bovdenházakat. Viszont onnan gondoltam hogy nem lesz jó mert találtam egy régebbi 8-as hátsó váltót amit csak felraktam és bekötöttem nagy vonalakban és sokkal nagyobbat mozdult ki mint az xt, úgyhogy azt hiszem marad a 9 sebességes váltó vétele és lett egy eladó.
@Quiwer: Kérdésem? -Maga a hátsó váltó nem mozdul el a kis fogas keréktől a nagyig? vagy Maga a váltókar nem váltja el végig?
Ha a hátsó váltó akkor a két végálláson kell állítanod, ha a váltó karral van a gond akkor vagy a bowden van rosszul befűzve (láttam mán csomagból kivettet is így) vagy a belső résszel az nehezebb dolog.
@Tubakka: Hát nem tudom, most leszedtem a láncot, és a váltó egyszerűen nem mozdul el a teljes tartományban, a 2 nagy fogaskerék lemarad a végén. úgyhogy lehet hogy a váltókar a nem jó ? ami szintén fura lenne mert vadonatúj.
@Quiwer: Pont, hogy a 10-es váltó nem húzz akkorát mint a 9-es... ;) Szerintem jó lesz az épp ma volt 1ilyen szervizelés nálam, 10-es SLX h.váltó 9-es Deore karokkal (amik nem is a mostani szériából valók) SunRace 9-es sorral és Sunrace lánccal és minden elég jól működöt! Sok szerencsét, menni fog az! Üdv :)
@Tubakka: Köszönöm a biztatást, próbálkozom, viszont gondolom nálad a 10-es váltó sokat segít a dolgon lehet nálam a 9-es váltó nem húz elég bowdent.
@Quiwer: Halli! Nekem Deore XT 773 10-es rendszerű közép rövid kanalas hátsó váltóm van a Deore XT 770-es 10-rendszerű váltókarjaim és Deore 61 11-32 9-es sorom, és HG.73.as láncom. Össze lehet hangolni őket, hogy működjön az egész együtt, igaz nem kevés állítgatással (5perc) de megoldható! Remélem segítettem! Minden jót! :)
@Quiwer:Meg tudtommal a váltókar húzása számít de lehet régimódi vagyok :D
Csak mert fetreng egy ilyen nálam viszont nem akarok 10-es rendszerre átérni.
Elméletileg nem, mert az XT 773 már Dyna-Sys-es 10-es rendszer más áttétellel (A 7,8 és 9-es rendszerek átjárhatóak ilyen szempontból). Gyakorlatilag viszont nem próbáltam.
Nem, a 9 és a 10 sebességes rendszerek hátul nem kompatibilisek egymással.
Vadássz használtan egy 9-es XT-t. Az újaknak a 10-es fölé nyomták az árát, én is boldog voltam, mikor új hátsó váltót kerestem a meglévő rendszerembe. Használtan szoktak akadni, főleg bringáról bontva, csak a legtöbb hosszú kanalas, ha nem zavar, vagy ilyen kell neked, akkor fogsz találni.