Sziasztok!
Első váltót szeretnék venni, és kinéztem egy 2012-es XT-T, ami elvileg már 3x10 rendszerhez van.Kérdésem az,h nekem a 3x9 rendszerben tudna e pontosan dolgoznia váltó?
Köszönöm a segítséget :)
Sziasztok!
Első váltót szeretnék venni, és kinéztem egy 2012-es XT-T, ami elvileg már 3x10 rendszerhez van.Kérdésem az,h nekem a 3x9 rendszerben tudna e pontosan dolgoznia váltó?
Köszönöm a segítséget :)
@Knight_: Szia!
Én is így tudtam,de nem voltam benne biztos,h ez elől is így van.Mondjuk logikus, h ha hátul más a lánctányérok profilja, és emiatt a lánc profilját is meg kell változtatni,akkor elől is más lesz :D
Azért köszi mindenkinek a segítséget :)
@drummerdevil: Úgy tudom, hogy a kar húzása ugyanaz elöl, viszont a 10-es hajtóműn vékonyabbak a lánctányérok és a távolságuk is kisebb. Így elvileg egy 10-es első váltó kicsit kevesebbet mozog, mint ami optimális lenne egy 9-es hajtóműnek. Ennek ellenére nem tartom kizártnak, hogy be lehet állítani a végállásokkal. Ezen kívül érdemes figyelni arra is, hogy milyen tányérmérethez van méretezve, mert az is hozzájárul a pontos váltáshoz. Szerintem próbálj meg inább 3x9 sebességest venni, a németeknél pl. nagyjából egy árban van, ahogy láttam.