Nem tudja valaki, hogy mi lehet az oka annak, ha a shimano 775-ös xt agyról a sram alubakos sor (talán 970-es) folyamatosan lelazul, kb 10-20 kilométer alatt? (pedig elég állat módon ráhúztam...)
Nem tudja valaki, hogy mi lehet az oka annak, ha a shimano 775-ös xt agyról a sram alubakos sor (talán 970-es) folyamatosan lelazul, kb 10-20 kilométer alatt? (pedig elég állat módon ráhúztam...)
@szellemkutya: nem, nincs, remélem üveges is elfogadott, csak az volt otthon ( :
@Krupcheck:
:) szó nincs erről, ez nem háború! nem gondoltam, hogy ez ilyen érzékenyen érint sorry! :)
azért jót pinpongoztunk! :)
remélem nincs harag? szísszents te is dobozt! :)
egészségedre!
@szellemkutya: ha még mindig nyerni akarsz, akkor oké, veszítettem.
@szellemkutya: a személyeskedés -számomra- ott kezdődött, hogy "na ez az ami nem igaz", csak felvettem a kesztyűt, mivel semmi nem irritál jobban, mint mikor meghazudtolnak, indokolatlanul.
"olyant még nem láttam, pedig..." ezt értem és elfogadom érvként. "na ez az ami nem igaz" - ezen meg felkúrom magam.
De zárjuk le, ez nem ide való. A lényeg, hogy kérdező problémája megoldódott.
@Krupcheck:
-Attól, hogy valamivel még nem találkoztál, még nem jelenti, hogy ne lenne igaz.-
Avval, hogy személyeskedünk még nem lesz igazunk!:)
4-éves szerelői pályafutásom során volt szerencsém találkozni ilyen olyan problémával, jelenlegivel( mozog a sor a kazettán) többször is! Soha nem lazult le, még a gyári összeszerelésnél sem, (tudjuk az milyen) max. utána kellett húzni!
Más gyártók motyóit összevariálni nem biztos, hogy egészséges! Abban a szegmensben amiről a kérdező írt meg pláne nem (nem is működött)!
Majd miután kicserélte a gyűrűt simire láss csodát, jó lett! :)
-Végül az lett a megoldás, hogy az eredeti alu zarogyuru helyett egy acel shimanoval raktam fel, aztán bódottá!-
További szép napot!
@szellemkutya: ha valami mozog, és üti a másik alkatrészt, akkor az bizony lelazíthatja.
Ezért is szokták összekontrázni a csavarokat. Ha a fogaskerék sor mocorog a kazettán, akkor a zárógyűrű bordázott pereme semmihez nem feszül (lényegében kontrázódik) oda, ergo vissza tud lazulni.
Attól, hogy valamivel még nem találkoztál, még nem jelenti, hogy ne lenne igaz.
@szellemkutya: nem kazetta test hanem fogas sor lelazulását! javítva én! :)
@Krupcheck: na ez az ami nem igaz! :) a (gyári)hézagoló gyűrű hiánya még nem okozza a kazetta test lelazulását max. lötyögni fog.
Végül az lett a megoldás, hogy az eredeti alu zarogyuru helyett egy acel shimanoval raktam fel, aztán bódottá!
*ja, meg esetleg mérd meg a fogsor hosszát, vagy tegyél alá nagyon vékony hézagolót. lehet a hossza (szélessége, honnan nézzük) egy árnyalatnyit rövidebb, mint a kazettáé, és hiába húzod meg a zárógyűrűt, a sor mocorog egy nagyon kicsit, és visszalazítja.
azok kompatibilisek szoktak lenni.
szerintem szerencsétlenül jött ki a mérettűrés. egyik pont felsőn van, a másik meg pont alsón... de ez csak tipp.
mindenképpen próbáld ki egy akármilyen másik fogsorral, hogy kiderüljön ki a hibás.
Az nem lehet, hogy a zárógyűrű nem kompatibilis a kazetta menetével?