Sziasztok, ez a szerelék már régóta fent a bringán, de nemrég furcsa dolgot kezdett el produkálni. A bovden feszességet ha belövöm az alsó 6 fokozatra, akkor szuperül működik egészen a 3 utolsó fokozatig. A legnagyobb fogaskerekekig. Ott túlfeszíti a bovdent és nyomja neki a láncot a felette levő fogaskeréknek. Ha ekkor egy kicsit lazítok rajta - menet közben -, mire visszatérek az alsó fokozatokhoz, már túl laza, és nem lehet vele felfele váltani. Ekkor tekerek egy fél fordulatot a feszességállító csavaron és újra működik, de megint csak az utolsó 3 fogaskerékig. A váltókar, a lánc, és maga a váltó újak, de a fogaskoszorú használt. Kb 8000km van benne.
A láncfeszítő csavaron állítottam, nem nagyon befolyásolja. A bovden aránylag szépen fut a házában. Az új váltó egyik előnye, hogy minimális erő kell a váltáshoz. Ez így is van, de valami mégis elkerülheti a figyelmemet. A bowden és a fékcső a vázban futnak. Én szereltem össze. Már arra is gondoltam, hogy keresztezik egymást, és a fékcső ráfeszít a váltókábelre. Mit gondoltok, hol keressem a megoldást? Köszi az ötleteket előre is.