Egy freeride gépet építgetek és most veszek egy shimano saint M810-est és tanácstalan vagyok, hogy milyen fogaskoszorút tegyek bele mert kiszeretném használni a DH és az AM üzem módot is.
Egy freeride gépet építgetek és most veszek egy shimano saint M810-est és tanácstalan vagyok, hogy milyen fogaskoszorút tegyek bele mert kiszeretném használni a DH és az AM üzem módot is.
Tényleg nem értettem meg a lényegét de most már értem köszönöm.
@bmxcsaba: Szerintem nem érted a lényegét ennek a mode converter-nek. Ez azért van benne mert eddig a DH-sok legtöbbje országúti sort használt. Mivel kisebb tömeggel járt, illetve max lefelé jövet volt lényeg az áttét. De ugye akkor országúti váltót is használtak, mivel kisebb volt a kanál mérete, és erősebb volt a rugója is. De most már elmosódott a határ, és létre jött az enduró kategória. Ahol számít a mászás is (sima monti sor), de lefelé menet meg még is feszes kell h legyen a lánc. Erre való a Saint mode converter. Ergó vagy egyik fajta sort veszed meg vagy a másikat, és annak megfelelően állítod be a váltót. De nem tudsz monti sorral pl majd "DH" üzemmódban tekerni, mivel akkor a váltó csak kisebb fogszám különbséget képes áthidalni. Másképp fogalmazva a Shimano nem csinál két fajta Saint rövid kanalas váltót azért h legyen egy outi sorhoz, meg egy monti sorhoz. Hanem a felhasználó eldönti, beállítja és csókolom. Remélem érthetően sikerült fogalmaznom.