Sziasztok.
Adott a fenti fék nem rég lett frissen beszerelve. A hátsó fék hangos fékezéskor és gyengén is fog az elsőhoz képest nagyon.
Van ötletetek mitől lehet ez?
Sziasztok.
Adott a fenti fék nem rég lett frissen beszerelve. A hátsó fék hangos fékezéskor és gyengén is fog az elsőhoz képest nagyon.
Van ötletetek mitől lehet ez?
NA szét szedtük és az egyik betét nem volt a helyén.
Most már jobb a fékerő és növekszik.:)
Köszönöm a tanácsokat.
Akkor nincs gáz szerintem. Avid nekem is nyikorgott ha lassan mentem, zavaró de fékerőt az nem befolyásolta. Még amíg nem kopott össze a tárcsával, addig nincs meggyőzően nagy ereje, lehet még csak nem kopott be.
"féktisztítót is használtam az segített de ez a módszer igen" mondat helyesen sajnos kimaradt egy szó a gépelés közben *féktisztítót is használtam de az se segített de ez a módszer igen
Köszi a tanácsokat.
Elvileg keveset volt használva a fék nem rég lett berakva.
AZ első nem hangos és jó erős a hatásfok.
A hátsó is fékez de közel nem olyan nagy erővel mint az első és csak akkor ad hangot ha lassan megyek és megállok amúgy nem ad hangot.
Szétkapjuk megnézzük. :)
Ha üveges volt és koptatod, attól levegősödött fel és égett szarrá a betét nekem, szóval az a taktika nem hiszem, hogy bejön. Főleg, hogy egy olajos foltól üvegesedett betéten próbáltam letakarított tárcsával. És még egy zakózást is sikerült begyűjteni vele.
Ha hangos, akkor olajos lett és szétüvegesedett/megégett a fékpofa. Pofa valszeg kuka és ha csak ennyi, akkor olcsón megúsztad. Szedd ki a pofát és valszeg fényes lesz.
gondolom az új bringán nem fog a féked. :) ott biztos az a probléma hogy még senki sem használta a fékeket és nincsenek összekopva a betétek meg a tárcsa és több mint valószínű hogy van némi szennyeződés a tárcsán is . Új betétek beszerelése előtt tanácsos csiszolópapíron megcsiszolni egy kicsit a betéteket (csak pár húzás) és úgy betenni
A gyenge fékhatást okozhatja a fékbetét vagy/és a féktárcsa beszennyeződése esetleg vadonatúj betétek, tárcsák beszerelése, nekem is szokott ilyen lenni főleg egy alapos tisztítás után. (szennyeződés bármilyen tisztító szer lehet nem csak olajszármazék) Nekem úgy múlik el ez a jelenség hogy használom a féket! elmondom mire gondolok! kimegyek erdőbe keresek egy nagy dombot/hegytetőt ahol tudom hogy hosszú meredek út vezet lefelé és legurulok hagyom begyorsuljon és utána fékezek nem blokkolok csak csúsztatom a féket így a hőtől és a súrlódástól teljesen megtisztul a tárcsa és a betét is rendben lesz persze vigyázz arra hogy ne égesd meg a tárcsát fékezel felengeded fékezel!!! Bármit csináltam a fékbetétekkel tárcsákkal, bármivel töröltem vagy mostam át őket mindig gyengébb volt a fékhatásom hátul olykor elöl is egy nagyobb tisztítás után! féktisztítót is használtam az segített de ez a módszer igen. Volt slx fékem is most xt van annál is van ilyen probléma. gondolom kellemetlen a hangja és ijesztő lehet hogy nem fog de én azt mondom használd egy kicsit és helyre jön.
Nekem ez a módszer mindig segít, remélem neked is beválik vagy mond valaki egy jobb módszert amire viszont én is kíváncsi vagyok engem is érdekelne más megoldás a témában :)