Adott a kérdés a Shimano slx vagy Avid DB 1 nektek mi a tapasztalatok melyik érné meg jobban ?
Adott a kérdés a Shimano slx vagy Avid DB 1 nektek mi a tapasztalatok melyik érné meg jobban ?
Én az elmúlt hetekben építettem be egy db1-est egy barátomnak.Alighanem ugyanonnan jött mint a tiéd fog :) Nem rossz fék de hát egy slx-hez semilyen mértékben nem fogható.Kell neki 80-100 km,hogy értékelhető fékhatást érjen el és még akkor se üti meg egy Shimano 486 szintjét sajnos.Kicsit határozottabb a fék fogáspontja és talán ez miatt nem is annyira adagolható szerintem.Igaz,hogy én kicsit súlyos egyéniség vagyok,tehát egy filigránabb versenyzővel elképzelhető,hogy hatékonyabb lenne.Ár-érték arányban azért elég jó pláne,hogy az ebay-ről tárcsákkal együtt 17ezer(!!!) forintért jött meg.Annyit azért bőven megért.
Köszi ez igy egy gyors kérdés volt mert akcióba rendeltem és épp hogy benne voltam
@dirt015: Ha már megrendelted, akkor mindegy végül is, de leírom amit tudok, hátha valakinek hasznos lesz: Az Avid-ot nem ismerem, de az SLX (2013) jó kis fék. Mostanában szereltem fel egy komplett szettet. Könnyű volt méretre vágni, nem kellett légteleníteni sem, a beállításával sem volt gond. Jól adagolható, jól fog, kényelmes a kar. Az SLX tárcsával nem nyikorog (egyelőre) és nem is rezegteti a villát. Az általam ismert fékek közül a Magura MT2-vel van egy szinten kb, csak kicsit nehezebb azt hiszem, meg nem néz ki annyira jól (bár ez szubjektív, de nekem nem tetszik az ormótlan tartály a karon).
Szerintem nincsenek is egy árban.A DB1 az Avid beugró szintű modelje...