Sziasztok!
Hátsó váltó vásárlása előtt állok. Nekem egy Kellys Spider 30-as mountain bike kerékpárom van. Érdeklődnék, hogy ez a típusú váltó jó választás lenne hozzá. Illetve ha nem akkor ki milyet ajánlana.
A válaszokat előre is köszönöm.
Sziasztok!
Hátsó váltó vásárlása előtt állok. Nekem egy Kellys Spider 30-as mountain bike kerékpárom van. Érdeklődnék, hogy ez a típusú váltó jó választás lenne hozzá. Illetve ha nem akkor ki milyet ajánlana.
A válaszokat előre is köszönöm.
@rcs2003: "A 9-es váltók simán elmennek 8-as rendszerben. 10-től van eltérés, azokat már nem tudod használni 8-as sorral." Ezt irtad nem??Erre irtam,shimano zee váltóm van,10-es váltó,10-es váltókar,7-es sor, agyon 10-es rotor.Mégis gond nélkül kezeli a rajta lévö 7-es sort.
Már csak azt felejtettétek el hogy az eredeti kérdésnek semmi köze ahhoz ahova el vagytok kalandozva srácok.
@zyztem: Persze, hogy működik a H és L csavarral meg be lehet lőni a két szélső értéket, amit vált a váltó. Ettől függetlenül a 6/7/8-as sorok között nincs akkora különbség, a 9-10-11-12 már mind macerásabb. Főleg ahogyan nő a fokozatok száma, úgy csökken a lánckerekek mérete és a lánc is egyre keskenyebb lesz. Így én sem ajánlom a nagy eltérést. A megfelelő teljesítményt az adja, ha a komplett hajtást cseréli az ember. Persze az egy vagyon manapság.
Én a helyedben maradnék a 8-as sebességnél és integrált hajtóműves hajtásra fejlesztenék először. Le van írva a leírásban, hogy milyen sebességekkel kompatibilis a hajtómű. Később lehet upgradelni akár 9 vagy 10 sebességes hajtásra. Vagy gyűjteni több pénzt és mehet a 2x10 vagy 1x11.
@alligot: kérdés az,milyen rotor van a hátsó agyon.ha 10es,akkor egyértelmü 10es sor.A fogaskoszorú kiosztása is lényeg,mert olyan váltót kell keresni,ami kezeli azt a sort.Mert ha pl. olyan 10-es slx váltót veszel,ami pl. max 42fogat kezel,akkor már olyan kiosztású sort ami pl. 11-50T,ott már a váltó nem lesz jó hozzá.
@rcs2003: hát azért nem igy van.Shimano zee váltóm van,volt 8as sor is rajta,most 7es dh sor van rajta,már a második.Minden gond nélkül müködik,legfelsö lánctányéron se vált feljebb,nem dobja le a láncot.https://csodabike.hu/spl/992897/DH-7-sebesseges 7es sor,11es lánc,pontosan vált.
Én MicroShiftet javasolnék. Olcsóbb a nagyobb gyártóknál és szuper cuccaik vannak.
A 9-es váltók simán elmennek 8-as rendszerben. 10-től van eltérés, azokat már nem tudod használni 8-as sorral.
Miért akarod cserélni a váltót? Deore, SLX, stb. nem lesz jó! Nem stimmel a fokozatok száma! A bringád 8-as, ezek meg nem! Olyan váltot keress, ami 8-as rendszerhez való! :)