Egy kék-fehér áruházban nagyon megtetszett egy sigma topline bc 1200 plus vezeték nélküli sebességmérő, 8000 Ft-ért. Gondoltam, nekem korábban is sigma volt (vezetékes), nem lehet vele gond. Felraktam, de nem mutatott semmit, csak ha egész közel vittem a kijelzőt a jeladóhoz. A készüléknek két paramétere volt: 1. max 5(!) mm-re lehet a küllőmágnes a jeladótól. (Ha ezt tudom, nem veszem meg), 2. max 70 cm-re lehet a jeladó az órától. 30 fokos szögben sugározza a jelet felfelé az adó. Fent leírt paramétereknek a felszerelt cucc megfelelt, egy kellys axis bicóra szereltem fel. Visszavittem. Az áruházban kipróbálták, tényleg nem jelzett semmit. Kicserélték, adtak egy másikat, ami az áruházban kipróbáltak, működött, igaz, nem telós kerékpáron. Otthon felraktam, tettem vele jópár kört. Az óra hol működött, hol nem. Az volt az érzésem, ahogy állítgattam, hogy a 70 cm-es óra - jeladó távolság nem igaz, mert ha kb. 50 cm-en belülre húztam fel a villán a jeladót, egy darabig működött. De így meg nem teljesült az 5 mm-es mágnestávolság. Ha lejjebb vittem, közel került a mágnes a jeladóhoz, de akkor 60 cm-re került az órától, és nem mutatott semmit. A csere után már nem fogják visszavenni a kütyüt, de már megbántam, hogy miért nem vettem inkább 12 000-ért az újabb sigma 1009-est (jeladó távolság itt már max. 12 mm, vagy inkább velomannt, 8000-ért. Van valakinek valami ötlete, vagy elbuktam a 8 rugót?