Na, közben volt egy kis leárazás. 70 usd volt egy ilyen vs1800s, így nem hagyhattam ki. :) Nem sok még a tapasztalat vele, de pár dolgot tudok írni, hátha segít másoknak. Nos az IGPsport környezetben klasszul működik. A vetítési képe jó, közelre és közép távra szépen teríti a fényt. Sárgás színű, nem hidegfényű. Az említett Solarstorm X3-asokkal nem is könnyű összevetni, mert azok nagyon spot szerűen világítanak. Bár erősnek tűnnek, a gyengébbik SolarStorm is nagyon szűk, csőszerű fényt ad a vs1800-hoz képest és jelentősen korlátozza a látómezőt/tartományt. IGPsport szélesen vetít és eléggé messze is a Solarstormhoz képest. Az erősebbik x3 már zavaróan spotol és ugyan lényegesen erősebben világít azon a szűk területen ahova esik/spotol a fénye, mint a gyengébb x3 vagy a vs1800s , még sem annyira jó vele bicajozni, a hatalmas megvilágított/nem megvilágított területek fénykontrasztja miatt. Végülis kombináltam őket és a gyengébb x3-at távolsági fény rásegítésnek használva , az igpsportot meg a közeli szórt fény létrehozására, nagyon erős fénnyel és nagy területet sikerült bevilágítani. Összeraktam egy 9000mA-s akkupakkot az x3-hoz és a fényerőket próbáltam összehangolni és így a számításaim szerint sikerül egy fokozatok szerint 22, 11 és 5,5 órás üzemidőt elérni a kombinált világítással, folyamatos módban. Ez éjszakai lődörgőknek is bőséges üzemidő. A vs1800s egyik funkciója is nagyon tetszik, hogy növekvő sebességgel nő a fényereje. Jó érzés amikor gyorsulsz és nő a fényrő. Lassuláskor furcsa csak, hogy akkor meg visszacsökken.... :) De ez az alsó limit megválasztásától is függ. Ha nem túl alacsony akkor nem esik olyan alacsonyra sem vissza.
Az erősebbik x3-al kombinálva azt tapasztaltam, hogy ez már 2. fokozatban sokkal erősebb mint a gyenge a 3.-on. És annyira kontrasztos és annyira távoli a fénye, hogy döbbenetes. Hozzá felhúzva a közeli területek tökéletes megvilágítására a vs1800-at , hát..... brutális. És ezután még ott a 3. fokozata....:) Sajnos az üzemidő rovására. Ez a kombó csak 11/5,5/2,7 órát tudna, de az igpsport ekkora fényerőn viszont kevesebbre képes. Így emiatt kb csak 6/3/2 óra jön ki. Ez sem lenne kevés, de ennyi fényre nekem nincs szükségem , így maradok a kisebb fényű verziónál, ahol a kezdő fényerő alacsonyabb, de a maximális az jó erős! (Sőt már a közepes is az.) . Amúgy azt hiszem ez a "legokosabb" lámpa. Ha ez is számít. És megemlítem, hogy radaros hátsó lámpája is van a cégnek az SR Mini, ami megint egy nagyon jó dolog. Még nem is hallani a hátulról érkező autót , de már jelzi. Neki is jelez, villogóra kapcsolja a lámpáját. Féklámpa funkciója is van ( állítható fényerőel és hogy villogó, vagy folyamatos fényt adjon) Téves jelzést még nem tpasztaltam. Kisebb méretű járművet, motort , kerékpárost, de még gyalogost is képes jelezni..... Persze kanyarodáskor ettől még kötelezően hátra kell nézni!!!!!! Customer módban akár 15 óra üzemidőt is el lehet vele érni bekapcsolt radarral is. , de tölteni is lehet menet közben, így egy egész napos túrán is folyamatosan biztosít hátulról némi rátöltéssel szükség esetén. Szóval csakis ajánlani tudom, annak aki már gondolkodott rajtuk.