SolarStorm X3 vs Igpsport Vs1800s vs Ravemen 2400 és tapasztalatok

Linkelt termék: SolarStorm X3
1-8 (8 válasz)

Elküldve: 2025.11.08. 14:41 Miklós67 

• Miklós67 avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító kérdés:

Sziasztok! Szeretném megkérdezni, valaki próbálta már ezt az X3 lámpát Igpsport Vs1800s és vagy Ravemen 2400 akkus lámpákkal szemben? Ha csak másik lámpákhoz hasonlította valaki az Igpsport vagy a Ravement, az is érdekelhet, de jelenleg ilyen X3 valamit használok és gondolkodom, hogy ha az Igpsport Vs1800s is már lényegesen jobb fényerejű lenne, akkor vennék ilyet. Igpsport órám az van és azzal rendszert alkotna ( esetleg még egy SR Mini, radaros lámpával kiegészítve, mert most csak egy TL30 van) , de fontos lenne a jó fényerő is ezért a másik esélyes a Ravemen 2400-asa lenne eddig. Vagy várnék, hátha az Igpsport kiad egy komolyabb lámpát. Esetleg még olyan érdekelne, hogy az Igpsport és a Ravemen tud folyamatosan max fényerőn sokáig világítani a hőmérséklet miatti visszaszabályozás nélkül? Vagy ez milyen körülmények között szokott belépni? Mik ezzel a tapasztalatok? Sajnos nem találtam sem Igpsport vs1800s sem Ravemen 2400 terméket a fórumban, hogy ott tudtam volna érdeklődni, de talán így is sikeres lesz..... SR Mini tapasztalatok is érdekelnek... Köszönöm előre is a segítségeket!

Elküldve: 2025.11.22. 18:30 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Elküldve: 2025.11.11. 16:45 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@Miklós67: Ezek tényleg "okos" dolgok. Ha szükséged van rá, akkor vedd meg. Nem hiszem, hogy gyengébb lenne, mint az X3. Én tudom kapcsolgatni őket. :) Talán kevesebb helyet is foglal a kormányon, mint még egy X3. Én mindig két lámpával megyek, mert az a biztos. Nagy szívás, ha megdöglik az egyik a puszta közepén éjjel! A fénycsóva terítése sokkal fontosabb valóban, mint a lumen. Láttam már "lézerkard" jellegűt is, ami bringán semmire nem jó hiába 5000 lumen. :) A vizes út, ami igazi próbatétel. Elnyeli a fényt. Száraz úton 400 lumennel is elmegyek, vizesen sokszor az 1600 is kevés sajnos.

@rcs2003: megnéztem, azt már nem lehet kapni sajnos, amit használok. :( Amúgy egy Cycloving. Beépített 2000mAh (saját mérés) akksival. És megleőpen jó akksi van benne, mert ez a legrégebbi lámpám és még mindig ugyanazt tudja. Közben már vagy 5 másikat kukáztam, mert tönkrement bennük az akksi.

Elküldve: 2025.11.11. 06:52 Miklós67 

• Miklós67 avatar

@rcs2003: Ugyan nem tőlem kérdezted, ezen is gondolkodom már egy ideje. Alin kaphatóak lencsék és azon gondolkodom, hogy kicserélném ilyesmire az x3-asét. Többféle lencse van. Függőleges csíkozásún gondolkodom, ami vízszíntesen teríti a fényt. Van többféle belőle. 45 és 60 fokos van tervben. Majd a gyakorlat meg megmutatja mi az igazság. Ami másik 2 típust kérdeztem, azok eleve ilyen lencsét is alkalmaznak már gyárilag és cut-off azaz vakítás "mentesek". Ez meg annyi, hogy van egy kis "ernyő" a lencsék felett kinyúlóan, ami árnyékloja a fényt. Határozottan vágja az előre vetítő sugarakat. Ilyet is lehet (valószínűleg esztétikusan is) felbarkácsolni x3-ra is. Ezeknél konkrétabbat sajnos nem tudok javasolni. Ha érdekel valakit lámpateszt, ezt érdemes megnézni : https://road.cc/content/feature/roadcc-front-bike-lights-beam-test-310999

Lehet kiválasztani kettőt aminek egymás mellett látható fotón a fénye kb azonos helyszínen. Inkább csak a fényerősségkülönbséget látni, de némelyiken azért többminden is kiderül. Sajnos az igpsport lámpái nincsenek benne, ami érdekelt volna. X2, x3 sincs amiket meg ismerek. Azt is látni, hogy nem mindig a több lumen a jobb. Amúgy x2-vel szemben az az előnye az x3-nak , hogy szélesebben világítja meg az utat.

Elküldve: 2025.11.10. 19:56 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@Makky: tudnál javasolni valami nálad bevált alis lámpát ami nem "szúr"? :) Nekem egy Solarstorm X3 van már több éve használatlanul, azon gondolkodtam hogy a ködös reggelek miatt felrakom a bicajra, csak ugye iszonyatosan vakítja a szembejövőket mert semmi tompítása nincs.

Elküldve: 2025.11.10. 19:47 Miklós67 

• Miklós67 avatar

@Makky: Sziasztok! Köszönöm a tapasztalatokat! Nekem x3 van. De időnkként járok olyan helyeken, ahol jobban esne több lámpafény. Tudom, a másik kettő drágább lámpa, de az Igpsport olyanokat is tud, ami hasznos lehet. Pl a fényérzékelő nappal is bekapcsolja ha sötét helyre megyek be. Órával összekapcsolva nagyobb sebességnél erősebb fényre kapcsol. Ha kikapcsolom az órát a lámpa is lekapcsol. Várakozáskor alap/beállított erősségű fényre kapcsol beállítható idő elteltével. Villog navigáláskor kanyar előtt párat.... Amikor napnyugtakor éjszakai üzemre vált az óra és bekapcsol a kijelző világítása, felkapcsolja a lámpát is. Csak hogy pár extrásabb dolgot említsek. Powerbanknak is használható. Szóval én inkább túrázni használnám. Számolgatva, kb annyi az üzemideje mint egy X3-nak 6800mA-s akkupakkal. Vagyis kb 15órától 3-4 óráig(max fénnyel). Lehet, hogy az lesz, hogy veszek egy Igpsportot és az x3-al együtt használom. Akkor alacsonyabb fényerővel mehet mindkettő és kevesebb lesz a melegedésük, meg hosszabb az üzemidő és a fény is több a kettővel...... Csak jó lenne tudni, nem világít-e kevésbé mint az x3, mert anmál gyengébbet nem szeretnék. Az ára annyira nem riasztó, meg az x3 akkupakkját már ki kellett cserélnem, mert kb 1,5évesen meghalt. Most 4db 3400mA TrustFire 18650 hajtja. Így kb 4/8/16 óra az üzemidő fényerőfokozattól függően a gyengébbik x3-nak. Az erősebbik kb 2,5/5/10 órás és kb ennyivel rősebben is világít. A gyengébb a max fényerőn tud annyit mint az erősebb a 2. fokozaton. Ja és annyit csináltam még, hogy tettem a lámpa kábelre vízálló kapcsolót. Így mindig össze lehet dugva az akkupakkal és nem merül le nappal. Amikor meg esteledik, akkor megállás nélkül is be tudom kapcsolni.

Elküldve: 2025.11.10. 16:37 richard_p 

• richard_p avatar
  • sima XC-s

@Miklós67: Szia! Fogalmam sincs milyen típus, de van 2 illetve 3 LED-s SolarStorm lámpám. (magamnak és a fiamnak is vettem ) Powerbank-ra kötve használom. Régebbi 3-4 éves típusok. Brutál ereje van mindkettőnek, még minimumon is jól látok vele, tud annyit mint az autóm lámpája (a max-on). De nincs semmi káprázásmentesítése, optikája, így telibe világítom a szembe jövőt is ha nem állítom eléggé lefelé. De engem még így is majdnem elvisz évente néha egy-egy éjjszakai "rallyzó" aki a beláthatatlan kanyarba (Budakeszi-Páty) átsodródik a szembejövő sávba és épp csak elkapjuk a kormányt és megyek a padkára. Így ha nem jön senki szembe teljes fényárammal használom. Erdőbe nem járok ki éjjel, nem látom be annyira az ösvényt ahogy néha megyek lefele:-). Üdv

Elküldve: 2025.11.10. 14:58 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Hát ezek a lámpák nagyon eltérő árkategóriában vannak, így nem tudom mennyi értelme van az összehasonlításnak. Én elég jól elvagyok Alis lámpákkal elől. Pedig nem keveset megyek sötétben. 2db X2 országúton még sok is. Fillérekbe kerül.

Új válasz:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!