Specialized Epic FSR vázat vegyek?

Linkelt termék: Specialized Epic FSR
1-3 (3 válasz)

Elküldve: 2018.04.28. 00:49 davidrt 

 • davidrt avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 14
Témaindító kérdés:

Sziasztok!

Két éve vásároltam egy használt Caprine X-onlee bringát, kb 2007 körüli lehet. Azóta cserélgettem rajta dolgokat, a terv, hogy az évek során lecserélek rajta mindent így folyton van egy bringám amit használhatok és fejlődik, a végén pedig elkészül az álom állapot :D

Elérkezett a következő lépés, a merev vázat szeretném egy olyanra cserélni amiben van hátsó rugós tag. Az elvárt hatás a kényelmesebb tekerési élmény és a hosszú túrákon talán kevésbé fájó segg. Főleg XC vázakat néztem, a DH-FR cuccok nekem már durvák, és mindenképpen levegőset szeretnék. Végül a Specialized Epic vázai tetszettek meg.

A kérdésem az lenne, hogy szerintetek meg szabad venni egy ilyen vázat használtan? Megfelelő lenne nekem? Sajnos a keret nem túl magas, 60-70 ezer forint. Ennyiért elég idős darabok vannak, ami engem nem zavar, én nem "állatkodásra" használom, ha előttem más se tette, akkor nem gondolnám, hogy baj lehet. Persze a hátsó tag kapna egy alapos átnézést-szervizt, mégiscsak az a kritikus pont.

A fontosabb kritériumok a vázzal kapcsolatban: 1 1/8" villafoglalat (RS Recon TL SL telóm van), hátul 135mm gyorszáras agy menjen bele (Novatec-D142SBT hátsó agyam van), tárcsafék elől-hátul. A középrészről fogalmam nincs, ehhez sajnos nem értek, a mostani bringán valami Jazz feliratú hajtókar van, de hogy azon belül mi van, passz :D Ha kell akkor ebből viszont szívesen veszek másikat, idővel úgyis cserélni szeretném a 38 sebességet valami 19 vagy 1*10 megoldásra.

Szívesen olvasnék véleményeket, tippeket, hogy milyen váz lehetne esetleg még befutó, hol tudnék nézelődni használt vázak után (itteni bolhán kívül). Köszi előre is! :)

Elküldve: 2018.05.02. 22:24 davidrt 

 • davidrt avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 14

Sajnos jó pár hétre-hónapra megint jegelve lesz a projekt. A kinézett vázat, ami méretben-színben meg úgy általában mindenben passzolt volna sajnos valaki elvitte előlem :(

@opp: Köszi a segítséget és a tippeket, a későbbiekben igyekszem majd ezek alapján keresgélni használt vázakat.

Elküldve: 2018.04.28. 09:54 __opp__ 

 • __opp__ avatar
 • sima XC-s
 • Hegyikerékpárosok csapat
 • Hegyikerékpárosok csapat
 • hozzászólások: 209

Szia, Véleményem szerint remek váz, bár én csak a 2011-es modellrol tudok nyilatkozni. A geometriája alkalmassá teszi a többcélú felhasználásra. Fullihoz képest elég merev, teljesen jol viselkedik kanyarokban. Hasznalt vasarlasnal (bocs de nem tudok ekezetekkel irni) az egyik legfontosabb szempont a hatso tag allapota. A vaz elegge elpusztithatatlan, persze ha rendeltetes szeruen volt hasznalva. De a tag. A specialized eleg regota a brain teknologias hatso agyakat hasznalja. Ezeknek a szervizintervalluma hasonlo a tobbi taghoz, am otthon nem vegezheto se a sarki bicikli szerelonel. Ez viszont ha ritkabban hasznalod is minimum evenkenti szervizelest igenyel ami ugye alapveto. Nade. Letezik nagyszerviz is. Ez a normal szervizkoltseg 4x-es koltsegevel is jarhat. Nem akarlak elrettenteni de nagysagrandileg a jelenlegi vazvasarlasodra szant nagysagrend. A megoldas lehet egy fox rp23-as vagy egy rock shox monarc taggal valo csere. Ezeket hazilag is lehet szervizelni. A brain egy hatalmas talalmany. Majd irok rola bovebben. De draga. Ennek fenyeben nezz szet, azt tanacsolom. Az epic az epic. Az egyik legjobb a kategoriajaban. Remek valasztas,de a hasznaltakkal ovatos lennek.

 
Új válasz:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
 • lista első elem
 • lista második elem
 • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
 1. számozott lista első elem
 2. számozott lista második elem
 3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!