Sziasztok!
Két éve vásároltam egy használt Caprine X-onlee bringát, kb 2007 körüli lehet. Azóta cserélgettem rajta dolgokat, a terv, hogy az évek során lecserélek rajta mindent így folyton van egy bringám amit használhatok és fejlődik, a végén pedig elkészül az álom állapot :D
Elérkezett a következő lépés, a merev vázat szeretném egy olyanra cserélni amiben van hátsó rugós tag. Az elvárt hatás a kényelmesebb tekerési élmény és a hosszú túrákon talán kevésbé fájó segg. Főleg XC vázakat néztem, a DH-FR cuccok nekem már durvák, és mindenképpen levegőset szeretnék. Végül a Specialized Epic vázai tetszettek meg.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek meg szabad venni egy ilyen vázat használtan? Megfelelő lenne nekem? Sajnos a keret nem túl magas, 60-70 ezer forint. Ennyiért elég idős darabok vannak, ami engem nem zavar, én nem "állatkodásra" használom, ha előttem más se tette, akkor nem gondolnám, hogy baj lehet. Persze a hátsó tag kapna egy alapos átnézést-szervizt, mégiscsak az a kritikus pont.
A fontosabb kritériumok a vázzal kapcsolatban: 1 1/8" villafoglalat (RS Recon TL SL telóm van), hátul 135mm gyorszáras agy menjen bele (Novatec-D142SBT hátsó agyam van), tárcsafék elől-hátul. A középrészről fogalmam nincs, ehhez sajnos nem értek, a mostani bringán valami Jazz feliratú hajtókar van, de hogy azon belül mi van, passz :D Ha kell akkor ebből viszont szívesen veszek másikat, idővel úgyis cserélni szeretném a 38 sebességet valami 19 vagy 1*10 megoldásra.
Szívesen olvasnék véleményeket, tippeket, hogy milyen váz lehetne esetleg még befutó, hol tudnék nézelődni használt vázak után (itteni bolhán kívül). Köszi előre is! :)