Specialized Stumpjumper 29" Karbon (2015?) mennyit ér használtan ?

Linkelt termék: Specialized Stumpjumper
1-10 (10 válasz)

Elküldve: 2025.04.11. 21:51 Zsolt2003 

• Zsolt2003 avatar
Témaindító kérdés:

Úgy döntöttem hogy hardtrail biciklire lenne inkább szükségem. Kinéztem egy Specialized Stumpjumper 29" karbon biciklit. Keresgéltem elvileg 2015-ös évjáratú. Lentebb csatolom a hirdetést valamint az alkatrészeit.

Elsősorban az értékére lennék kíváncsi hogy mennyit ér ?

Karbon váz mennyire megbízható ? Ennyi idősen ? És mennyire törik könnyen ? Jobb mint az aluminium ? Nem lesz baja kisebb kavicsos utakon/ földutakon ? Megéri a hirdetésben szereplő árat ? Ha nem akkor mennyiért érdemes megvenni ?

A kinézett bicikli :

https://www.facebook.com/marketplace/item/1102551761676779/?ref=search&referral_code=null&referral_story_type=post&tracking=browse_serp%3A633dd66b-a008-4204-9778-69f624b40b63

Felszereltség:

Váz - FACT szénszálas (össz súly 11kg) Teleszkóp - RockShox Reba RL, 100mm, állítható keménység/ lockolható Felnik - 29” Roval Control 29”, átütőtengelyes Gumik - Continental Crossking Fékek - Magura MT4, 180/160 Nyereg - Selle Italia Kormány - Specialized XC, 720mm Váltókar - Shimano XT M785, 1x10 sebesség Hajtómű - Shimano Deore XT FC-M8000, 34T Hátsó váltó - Shimano Deore XT Shadow Plus, 10 sebesség Fogaskoszorú - Shimano HG81, 11-36T Lánc - Shimano

Elküldve: tegnap, 10:53 VTitusz 

• VTitusz avatar

Mivel ez egy használt bringa, így nehéz megmondani, hogy mennyit ér. Neked lehet sokat, mert vágysz rá, én meg pl. nem akarnám megvásárolni. Mivel venni akarod, most jó pozícióban vagy, nem megy a használt piac. Azt vedd számításba, hogy ha megveszed és el akarod adni tovább buksz majd vele. Képek alapján szép bringa. (Persze volt már olyanra példa, hogy a bringa mellett állva kiderült, dolgozott a photoshop.) Kérdés a teló állapota, kérdés, mikor volt szervizelve. ahogy látom, ad-vesz az eladó, így szkeptikus vagyok, hogy van infója erről. Persze lehetnek csodák és pl ő teljes szervizeléssel adja el. Ha nem, ez is +25eFt. Aztán ott a nyeregcsere. Persze lehet abban is mák. Aztán kérdés, hogy számodra mik a prioritások. Önmagában a 100/142mm sarutávolság szerintem nem probléma. 135mm-re is lehet rakni 12 fokozatú sort. Szerintem a Shimano oké, a Magura féket nem ismerem, így nem is kísérleteznék vele. Hallottam már érdekes dolgokat Magura fékkarokról. Ha neked 1x10 elég akkor elég, picit nehezíti a felhasználást terepen, 34/34hez azért kell erő, cserébe, lejtőn lefelé, síkon pörögnek a lábak, ha gyorsan akarsz haladni. De az is lehet, hogy nem gond a 100+CAD. A váztól nem tartanék, volt 2010-es Stumpjumperem, 10 évesen. Klassz bringa volt, csak az még 26-os. Menetes kcs-vel. gondolom ez már pressfitt-es. Mondjuk jó gyártónál szerintem ez sem gond. Én úgy gondolom, hogy a márkanév minimum hozzáad az árhoz +50-100eFt-t. Én nem venném meg ennyiért. Már modernebb bringát lehet ennyiért venni. Igaz nem Speci lesz ráírva (hivatalosan). Hogy mennyit alkudsz az eladótól is függ, beszár, mennyire kell neki a pénz. ellenőrizd a kopóalkatrészek állapotát (lánc, sor, lánctányér), mert ott is benne van egy 30-50Ft ráköltés, lehetősége. Fékfolyadék mikor volt cserélve? Fékpofák, féktárcsák állapota? Persze ha szerelem, akkor ezek a kérdések háttérbe fognak szorulni, de akkor nem 390 hanem 500 is lehet a vége. Ez persze csak egy vélemény, a sok közül. Nem tanács, mert mint tudjuk, az a jó tanács, mikor az adó azt mondja, mait a kérő hallani akar ;-)

Elküldve: tegnap, 09:17 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

400k-ért hirdettem boostos vázat, ami nem ment el. Nem tudom megindokolni, hogy miért lenne jó ezt megvenni. A maga idejében jó bringa volt, de egyszerűen elavult.

Elküldve: tegnap, 08:08 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Viszont nem szól ha törni szeretne, nem horpad, nem gyengül, egyszerűen csak fogja magát és reccsen, te meg repülsz :)

Elküldve: tegnap, 07:18 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@Zsolt2003: A karbon sokkal kevésbé öregszik, mint az alu! De mindkettőből van jó és rossz is persze! Szóval pusztán emiatt inkább karbon, mint alu! Az alu ráadásul emlékszik is a nagyobb behatásokra, a karbon nem. Szóval egy régi alu váz sokkal rizikósabb! (A régi acél meg a rozsda miatt rizikósabb.)

Elküldve: tegnap, 00:24 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Zsolt2003: 015ösgiant xtc29est hajtok és semmi baja"lekopogom" ez elvileg nasa és űrtechnologia

Elküldve: tegnapelőtt, 22:03 Zsolt2003 

• Zsolt2003 avatar

@Cadre Allage: A linken láthatóak a képek 390 ért adja egyébként. Minden újszerű rajta kopó alkatrészek is ujszerűek.

A karbon váz miatt gondolkodok csak. Nem lesz gond vele ? Csak mert 10 éves. És nem akarom hogy eltörjön alattam. Vagy 10 év nem sok egy karbonnak ? Hosszabb távra szeretnék biciklit.

Elküldve: 2025.04.12. 18:46 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Zsolt2003: a képet nem láttam de fpéter forumtag mar 350ért is hirdetett spec karbon 29est annál csak drágáb bak vannak 4kilo a közép 5k már kuriozum lehet

Elküldve: 2025.04.12. 17:59 Zsolt2003 

• Zsolt2003 avatar

@rcs2003: Rákérdeztem, elirás volt igen és 11-46 van rajta. A gumik valóban fordítva vannak ezt javítja is.

Így mennyi lehet az értéke? Megeri a hirdetett árat ?

Elküldve: 2025.04.12. 10:52 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Nagyon szép, elfogadnám. :) Ami elsőre feltűnt hogy a leírásban 11-36-os fogaskoszorú van, a képeken meg valami nagyon más, sokkal nagyobb. Vagy nem az aktuális kerékpárról készültek a képek, vagy nem mostanában készültek, vagy csak szimplán el van írva. Mindenképpen érdemes pontosítani az eladóval. A gumik elöl és hátul is fordítva vannak felrakva. :)

Új válasz:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!