Specialized Stumpjumper alklalmas hosszabb túrákra?

1-6 (6 hozzászólás)

Elküldve: 2016.02.19. 00:48 BarBro007 

• BarBro007 avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a Specialized Stumpjumperrel lehet-e menni hosszabb túrákat( 50 km+)?Leginkább hegyekben használnám, hegynek fel-le. És xc-re alkalmas? A válaszokat előre is köszönöm!

Elküldve: 2016.02.19. 21:38 Estván 

• Estván avatar
  • virsli gumis/oútis

@BarBro007: Azt kell tenned, amit a másik kérdésnél is javasoltunk: hozzáértő ismerőssel együtt kell megnézni a bringát, és az esetlegesen cserére szoruló dolgok árát is belekalkulálni a költségvetésbe. Ekkor derül ki igazából, hogy megéri-e megvenni.

Elküldve: 2016.02.19. 18:27 BarBro007 

• BarBro007 avatar

Értem, köszönöm. Egy használtat láttam a neten, 150 ezerért. De az új árak között legkevesebb 8-900 ezerért láttam. Elvileg hibátlan állapotú, adás-vételi papírok megvannak. Esetleg van valami tippetek, hogy mért adhatja ilyen nagy különbséggel az eredeti ártól?

Elküldve: 2016.02.19. 08:43 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Igen, lényegében arra való amit leírtál. Sőt, ha a mai össztelós Stumpikra gondolsz, akkor még egy kis örömködés is belefér túra közben.

Ha csak tekerészni akarsz, meg mászni sokat, akkor egy merevfarúval jobban járhatsz, de a Stumpi még nem az a kategória, amit ne lehetne hosszú távon is kibírni. Értsd: a durvább enduro, netán DH gépek durvább terepekre is alkamasak, viszont evvel párhuzamosan a mászóképesség csökken, a tömeg meg nő, tehát hosszútávra nem a leghatékonyabbak. De a Stumpjumper nagyjából egy jó középút a mókafaktor-hosszútáv viszonylatban.

Elküldve: 2016.02.19. 07:14 BarBro007 

• BarBro007 avatar

Értem, köszi!

Elküldve: 2016.02.19. 02:33 Estván 

• Estván avatar
  • virsli gumis/oútis

Szia! Tegyük kicsit tisztába a dolgokat! Kerékpárral 50 km az nem hogy nem hosszabb, de még csak nem is túra ;)

Ha a túrázás érdekel, olyan kerékpárt kell választani, amit fel lehet málházni (minimum hátsó csomagtartó rögzítési lehetőség), és egy aránylag kényelmes geometriával alkalmas arra, hogy hosszú órákon át stabil tempót tudj tekerni. A trekkingek valók erre.

Ha csak úgy szórakozásból (esetleg maratonra felkészülésként) hegynek-fel le akarsz tekerni, cucc nélkül (max. egy ivózsák meg defektjavító készlet) arra nekem a kérdéses bringa megfelelő választásnak tűnik. De javaslom, hogy keress rá itt a Testbike-on vélemények között, több modellt/évjáratot is megtalálsz! Illetve ha gondolod, vedd fel a kapcsolatot Brollybike nevű felhasználóval, ő váci és van egy Stumpjumper-e. Szerintem össze tudtok futni és meggusztálhatod a bringát. ;)

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!