Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a Specialized Stumpjumperrel lehet-e menni hosszabb túrákat( 50 km+)?Leginkább hegyekben használnám, hegynek fel-le. És xc-re alkalmas? A válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a Specialized Stumpjumperrel lehet-e menni hosszabb túrákat( 50 km+)?Leginkább hegyekben használnám, hegynek fel-le. És xc-re alkalmas? A válaszokat előre is köszönöm!
@BarBro007: Azt kell tenned, amit a másik kérdésnél is javasoltunk: hozzáértő ismerőssel együtt kell megnézni a bringát, és az esetlegesen cserére szoruló dolgok árát is belekalkulálni a költségvetésbe. Ekkor derül ki igazából, hogy megéri-e megvenni.
Értem, köszönöm. Egy használtat láttam a neten, 150 ezerért. De az új árak között legkevesebb 8-900 ezerért láttam. Elvileg hibátlan állapotú, adás-vételi papírok megvannak. Esetleg van valami tippetek, hogy mért adhatja ilyen nagy különbséggel az eredeti ártól?
Igen, lényegében arra való amit leírtál. Sőt, ha a mai össztelós Stumpikra gondolsz, akkor még egy kis örömködés is belefér túra közben.
Ha csak tekerészni akarsz, meg mászni sokat, akkor egy merevfarúval jobban járhatsz, de a Stumpi még nem az a kategória, amit ne lehetne hosszú távon is kibírni. Értsd: a durvább enduro, netán DH gépek durvább terepekre is alkamasak, viszont evvel párhuzamosan a mászóképesség csökken, a tömeg meg nő, tehát hosszútávra nem a leghatékonyabbak. De a Stumpjumper nagyjából egy jó középút a mókafaktor-hosszútáv viszonylatban.
Szia! Tegyük kicsit tisztába a dolgokat! Kerékpárral 50 km az nem hogy nem hosszabb, de még csak nem is túra ;)
Ha a túrázás érdekel, olyan kerékpárt kell választani, amit fel lehet málházni (minimum hátsó csomagtartó rögzítési lehetőség), és egy aránylag kényelmes geometriával alkalmas arra, hogy hosszú órákon át stabil tempót tudj tekerni. A trekkingek valók erre.
Ha csak úgy szórakozásból (esetleg maratonra felkészülésként) hegynek-fel le akarsz tekerni, cucc nélkül (max. egy ivózsák meg defektjavító készlet) arra nekem a kérdéses bringa megfelelő választásnak tűnik. De javaslom, hogy keress rá itt a Testbike-on vélemények között, több modellt/évjáratot is megtalálsz! Illetve ha gondolod, vedd fel a kapcsolatot Brollybike nevű felhasználóval, ő váci és van egy Stumpjumper-e. Szerintem össze tudtok futni és meggusztálhatod a bringát. ;)