@potyka2: Sokan le fognak érte szólni, de én nem szeretek "tudományoskodni", mindig a megtapasztalásaim után szerzett élményeimről beszélek vagy írok, mivel az onnantól már tény, emiatt nehezebb vele vitatkozni.
igaz azt is egyre ritkábban teszem, mert sokszor éreztem már, hogy még így sem érdemes..
Egy száznyolcvanezres telefonról ugyanannyi ideig fog tartani felhívni a barátnődet, mint egy tízezer forintosról, a különbség a két telefon közt egyéni teljesítményben, mindössze annyi leszámítva azt a tényt, hogy a drágább nyilván jobban néz ki, hogy a tízezerforintos telefont aki neked eladta, azon max négy vagy ötezret fog jó esetben keresni, míg a másikon szerzett haszon úgy kábé, nagyjából olyan netto száztól-százhetvenezerig..
Ez azt hiszem elég érthető volt.
Az egyéni teljesítménynek ehhez semmi köze nem lesz, mégpedig azért, mert ahogy az előbb írtam, abban áll az olcsó és drága alkatrész közti különbség, hogy a drágább tartósabb lehet, de ezt az első kommentemben sem vitattam!
Megvehetem a 15-ezres láncot és a 25-ezres koszorút is, azon kívül, hogy ezekre egy csúcsmárkajelzés és név kerül majd, egyéb különbség nem lesz, ugyanannyi km->után fognak elfáradni el majd, mint ami a másik módszerrel is leírható, ott ugyan nem marad majd akkora haszon, a kereskedőnél még akkor sem ha háromszor mégy majd ugyanoda érte, hozzáteszem a háromszori csere->kiadja ugyanazt a tartósságot, de a kereskedőnek kisebb haszonnal és több bekerüléssel..
Ezt picit másképp, de az első kommentben is írtam.
Én ugyanazt a km-t nem egy szettel teszem meg, de ugyanannyit invesztálok és háromszori alkalommal fizetem ki, de arra tényleg az a garnancia, hogy egy KMC Z-8 as 2000ft-os alaplánc 1500km-megtételéig használható, most épp ilyenem van, 116 szemes 7.1mm.
Sram sorom van hozzá, sort és láncot egyszerre cseréltetek-> most nem keresem elő a papírját, de "alap-holmi" az is, 6800forint volt és nagyjából 1200-1500km-ig fog kitartani ezek eddig a tények.
Háromszori csere után járok majd ott árban és megtett km-ben, hogy majd minden alkalommal új állapotú rendszerrel indolok el itthonról.
Nem szórok meg egy valag pénzzel valakit, akit még csak nem is ismerek "ajándékból",->aki a 25 ezres koszorún amit nekem elad, keres majd minimum 12ezret, hogy miért is, ->MERT NEKEM SEM ADJA ÍGY ODA SENKI!
Hinnéd vagy nem, de elég rendesen ráépült a bringásokra is az iparág, azt kell mondjam, ide is persze hová nem, de azért húsz éve még nem jártunk ott, hogy drágább ma egy
középszintű-verseny montikerék, mint egy tömeggyártású autóra négy sima..
Szóval ne feliratot vagy a márkát KERESD, ha engem kérdezel..
Vegyél meg 1 alapszintű KMC->láncot, hozzá egy SRAM koszorút, pláne ha a tied is 3x8 as, és írd fel hány km-nél cserélted, elég sokszor ráírni a blokkra. Azt már most mondom neked, hogy le fogja gond nélkül hozni az 1500km-t, a következő cserédig pedig az említett táv alatt nem lesz vele gond, s ha mégis, akkor az erősen garacia-gyanús, de annyiért meg biztosan nem fognak pampogni majd..