Új váltó vásárlását tervezem a jelelnlegi top swing váltómat akarom lecserélni SRAM X9-re,de nem tudom, hogy ez a swing dolog mit befolyásol. Csak a nyeregvázcsövön lévő kulacstartónak van útba vagy van valami érezhető különbség is?
Új váltó vásárlását tervezem a jelelnlegi top swing váltómat akarom lecserélni SRAM X9-re,de nem tudom, hogy ez a swing dolog mit befolyásol. Csak a nyeregvázcsövön lévő kulacstartónak van útba vagy van valami érezhető különbség is?
Mikor egy barátom használt felsőbilincses váltót vett egy boltban, akkor az "ez még a régi, rendes felsőbilincses, nem az új alsós, ami 1-2 év alatt kikotyogósodik" volt a szöveg, mikor alsósról van szó, akkor meg mindig a "a felsőbilincses 1-2 év alatt kikotyogósodik" a téma.
Nekem eddig felsősök voltak, egyik sem kotyogósodott ki jelentősebb mértékben (Sram X-Gen 2006, XT 2010, öreg egyszerű SIS-ek).
Szóval szerintem vedd meg azt, amelyik jobban elfér a vázadon. Előfordul, hogy az alsónak a bilincse pont a kulacstartószemre esik, a felsőé általában pont a két szem közé. Tuti tipp szerintem nincs, csak vázgyártói ajánlás/gyárival megegyező rögzítés/próba cseresznye.
@csabifol: általában (főleg versenyzői körökben) az az elfogadott, hogy a top swinges váltók pár ezer km után kikotyogósodnak, és onnan nehezebben váltanak.
Nekem még nem kotyogósodott ki egy top swinges váltóm se (pl. 1995-ös Alivio, 15000 km-el)