SS össztelóson miért ugrik a lánc?

1-5 (5 válasz)

Elküldve: 2013.06.12. 10:16 akos33 

• akos33 avatar
  • DH/Freeride arc
Témaindító kérdés:

Most raktam össze az első össztelósomat, egy 2004-es Specialized Supercross vázszettből, és a Polar-X-em alkatrészeiből. Eddig csúszópapucs volt, most meg ejtő. Továbbra is egy sebességet szeretnék. Felmerült egy olyan probléma, hogy ha erősebben rátekerek, 1 fogat átugrik a lánc a hátsó lánckeréken. Próbáltam SS és Váltós lánccal is Szervízben is megmutattam, de iylet még nem láttak. Specifikáció: Truvativ Hussefelt DH 1.1 hajtás B+ kazettás hátsóagy hézagolókkal SS-re alakítva Shimano Tourney váltó, feszítőként alkalmazva (régebbről van meg, sose volt váltóként használva, és gond nem volt vele még) Kép: http://kepfeltoltes.hu/130612/201306122286_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Elküldve: 2013.06.12. 16:57 akos33 

• akos33 avatar
  • DH/Freeride arc

@tuner01: úgynéz ki megvan a megoldás. Az SS lánckeréknek magasabbak a fogai, ami csúszópapucsnál, mikor nincs rugós feszítő abszolút nem számít, itt viszont nem tud miatta rákapni a lánc. Majd ha lesz egy kis időm, lereszelgetem picit.

Elküldve: 2013.06.12. 11:18 akos33 

• akos33 avatar
  • DH/Freeride arc

@akos33: 1 szemet kiszedtem, valamivel jobb, de még nem az igazi....

Elküldve: 2013.06.12. 10:49 akos33 

• akos33 avatar
  • DH/Freeride arc

@tuner01: a lánckerék tavaly ősszel lett felrakva, és azóta nem sokat ment. A ss lánc vadi új volt, a váltós az már használt volt. De inkább úgy tűnik mintha rövidek lennének, nem megnyúltak. Lehet tényleg a feszességgel van a gond. Megpróbálom úgy, hogy minimálisra veszem a lánchosszt, úgy jobban fog feszülni elvileg. Mikor utoljára össze votl így rakva egy merev vázban, akkor még teljesen jól működött a dolog.

Elküldve: 2013.06.12. 10:39 tuner01 

• tuner01 avatar
  • virsli gumis/oútis
  • Specialized Offroad Team Szeged csapat
  • Specialized Offroad Team Szeged csapat

Ha két láncot is próbáltál, akkor érdemes megnézni a lánckereket, hogy nincs-e elkopva, vagy sérülve az egyik fog. Annak kicsi az esélye hogy mindkét lánc megnyúlt volna és azért ugrálna el. Valamint elképzelhető az is, hogy gyenge a rugó a váltóban, és ezért nem feszít eléggé.

Új válasz:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!