Sziasztok! Tudna valaki segíteni sun ringlè első kerekben hogy tudok csapágyat cserélni? A tengelyt sem tudom egyenlőre kiszedni.
Sziasztok! Tudna valaki segíteni sun ringlè első kerekben hogy tudok csapágyat cserélni? A tengelyt sem tudom egyenlőre kiszedni.
Jaja. Nézz szét inkább az apróhirdetések között, amennyit bele akarsz ölni abból már egy tök jó kis országútit tudnál venni használtan. :)
@patrik.baross: Szerintem felejtsd el! Nagyon sok helyen lesz vele probléma és mire mindet megoldod valahogy (nem is biztos, hogy sikerül!), addigra a végszámla már akkora lesz, amiből simán vehettél volna akár egy 6600-ossal szerelt komplett bringát is... :)
Ez elég nehézkesnek tűnik. Szerintem hátsó kereket is kell cserélned, a vázra sem tudod valamiféle adapter nélkül az újabb váltót felrakni... nettó pénzkidobás de ha szívügyed akkor hajrá :) Én kukáznám az egész bicajt úgy ahogy van és vennék egy rendes "maibb" outit.
Vintage országúti felújítást szeretnék véghez vinni! Jelenlegi célom az a kerékpárommal,hogy egy felújítási projektet hajtsak végre. Egy klasszikus acél vázas kerékpárról van szó. Jelenleg 2x6 sebességes és ha engedi a váz villáinak szélessége szeretném 2x9 sebességre bővíteni.
Jelenleg a középcsapágy:
Sunrace BB515 68/122mm-es monoblokk.
Az első hajtás:
Prowheel 50-34T 170mm-es csavaros alumínium.
A hátsó hajtásról nem tudom milyen típus csak annyit ,hogy egy régi 6speeds Shimano kazetta lehet.
A célom az lenne, hogy egy szintén régebbi groupsettre updateljek Shimano Ultegra 6500-as váltók, hajtómű 2x9speed, fékváltókar, patkófékek. Ennek a középcsapágynak a méretei: 68/118 mm vagy 68/109,5mm Octalink.
Nem kizárt ,ha lehetséges akkor még újabbra is akár (Shimano 105) 2019-es széria. Egyetlen félelmem ,hogy a monoblokk helyére nem beilleszthető az általam elképzelt konstrukció a váz adottságai miatt.
Mit javasolnátok ha korszerűsíteni vagy felújítani szeretnék? Elbírná az újabb groupsetteket is a váz illetve az említett vagy újabb monoblokkot ?
Válaszotokat köszönöm, képeket az adatlapomon találtok. Peace!