Sziasztok! Nem mozog rendesen a Duro telóm. Mit tegyek? ugratón is bármekorát ugratok nem mozogja ki az utat. 3-4 cm a végén mindig marad. A barátaim aztmondják olajcsere kéné.szerintetek mit tegyek??
60-65 kg között vagyok!!
Sziasztok! Nem mozog rendesen a Duro telóm. Mit tegyek? ugratón is bármekorát ugratok nem mozogja ki az utat. 3-4 cm a végén mindig marad. A barátaim aztmondják olajcsere kéné.szerintetek mit tegyek??
60-65 kg között vagyok!!
@konyageri: Szerintem örülj neki hogy nem mozogja ki azt az utat! Vagy talán jobban örülnél ha mindenhol lekoppanna mint a zsír RST-k? Ha meg olyan telót akarsz ami kimozogja vegyél XC telót :):)
@skater: tudomáson szerint meg nemvolt szétszedve tavaly vettem újonnan (bicóban volt). Úgyhogy ez full gyári.
hihetetlen, hogy minden hozzá nem értő barom olajcserével akar megoldani minden problémát, főleg egy ilyet :D pofám leszakad.... na mindegy. amúgy a suntour az olcsó villáiba előszeretettel használ elasztomert és ha a 100mm-t sem akarja kimozogni, akkor vágni kéne belőle, de esélyes, hogy gyárilag 100 milis a nyomórúdja attól függetlenül, hogy a becsúszó hossza 130mm. ez akár ugyanabban a szériában, ugyanabban az évjáratban is változhat. de a villán ezt fel szokták általában tüntetni.
Ha van benne elasztomer, vágd rövidebbre. Becsúszó kilátszó hossza szerintem sokat nem mond, volt egy Shermanom, az betolva előbb ült fel a láb alján jó pár centivel, mint hogy a váll a szimmeringekkel találkozott volna, haverom egyik régi Z1-e meg milliméterre annyit mozgott, mint amennyi becsúszó kilátszott.
a becsúszó hossza a 100 és a 130 mm telónak ugyan az !!! csak a lábban más persely van ennyi !!
@Krupcheck: 130 mm a becsúszó hossza. Egy haveromnak ugyanilyen van csak régebbi de az az egész utat (130mm) kimozogja
130 mm a becsúszó hossza, vagy a gyárilag megadott rugóút annyi?
Mert ha a becsúszó hossza akkora, akkor az egy 100 mm-es teló, tehát jól működik. Ha 130 mm-es a rugóútja (tehát a becsúszó minimum 150 hosszú), akkor sincs végülis baja, a te tömeged alatt nem baj az, ha nem koppan be.
Az olajcsere nem függ össze avval, hogy mennyit rugózik ki, ettől függetlenül sosem árt neki.