Szeretnék esztergáltatni egy előfeszítést a duromhoz, van valakinek efelől valami tapasztalat?
Szeretnék esztergáltatni egy előfeszítést a duromhoz, van valakinek efelől valami tapasztalat?
@Takács Balázs: Köszönöm a választ! A tiéddel azt is meglehetne csinálni, hogy a kupakra vágatsz menetet, abba tekersz egy csavar, rá egy védőfóliát hogy ne legyen koszos és kész is az állítható előfeszítés. Én egy picit nagyobb bajban vagyok, mert nekem a dugattyút is rögzíteni kellene valahogy az előfeszítés állítóhoz.
Én RST Launch-ba esztergáltattam előfeszítés állító helyére sima acél kupakot, az elnyalt előfeszítés állítóról menetfésűvel lemértem a menet méreteit, félig feszített állapotban mértem a hosszt, ilyen hosszú lett a kupak, így olyan mintha 50%-on lenne a feszítés, csak fix. Darabonként 500Ft volt vidéken, egy nap alatt készült el. Ha állíthatót akartam volna az is kivitelezhető, csak kicsit több kreativitást igényel, vagy akár a mostanit is át lehet alakítani pár perc alatt úgy hogy belülről lehessen állítani (ha a kupakhoz csavarozol pár alátétet alulról, nagyobb a magassága, jobban feszíti a rugót. Ehhez egy furat kell menettel, és egy darab csavar).
Ja, és a hatlapot a tetejére nem vállalta az esztergályos, ezt otthon kellett satuban ráreszelni.