Igazából, nem egy egyszerű döntés, annak ellenére, hogy a Suntour-t egy csomóan firkálják, azért a 30-40 ezres kategóriába elég meggyőző dolgokat tud csinálni.
Én sokáig használtam ennek a Suntour telónak egy régebbi típusát, és árához képest teljesen meg voltam vele elégedve, viszont azzal számolnod kell, hogy ez a kategória nem arról híres, hogy pontosan a testsúlyodhoz tudod lőni a keménységet. Lehet állítani, de az csak jelzés értékű.
Én pont azért váltottam erről, mert az én könnyű súlyomhoz egyszerűen nem lehetett elég puhára állítani, és mióta megvan az új telóm azóta ezzel nincs gond:)
Most írhatnám, hogy az új telóm milyen jó meg szép, meg finoman mozog, ami igaz is, de azt hozzá kell tenni, hogy ez egy Rock Shox SID Team, ami csúcskategóriás XC teló, és nem egy árban van ezekkel amiket linektél. (az enyém 2007-es darab, de a 2012-es darabok újonnan olyan 150.000Ft körül mennek:))
Megnéztem mindkettőt, és mivel tudásba és súlyban szinte teljesen megegyeznek, ezért szerintem ez csak a pénztárcádon múlik, hogy melyiket válaszd. A Rock Shox egy kicsit igényesebb, szebben kivitelezett darab, viszont a Suntour szerintem kevésbé érzékeny, karbantartás mentesebb. Az ekkora árkülönbség főként azért van már a márkát (RS) meg kell fizetni.
Viszont tudnék ajánlani egy alternatívát. Nézz szét itt: http://apro.bikemag.hu/browse/mtb-alkatresz/rugozas/
Mert itt e4nnyi pénzért kategóriákkal jobb telót kaphatsz ha kifogsz egy nagyon jó állapotú alig használt telón akár a bolti ár feléért, vagy egy kiállítási bringából bontott 0 Km-es darabot sok ezer forinttal olcsóbban.
Remélem tudtam segíteni, ha valami kérdésed lenne nyugodtan írj privátban!