Azt szeretném megkérdezni, hogy kell rendbe tenni a teleszkópot. Az a gond, hogy már nem rugózik eléggé. Előre is köszi a választ
Azt szeretném megkérdezni, hogy kell rendbe tenni a teleszkópot. Az a gond, hogy már nem rugózik eléggé. Előre is köszi a választ
Sziasztok. Suntour XCT-V3 teleszkópomat szeretném szervizelni. (Meg voltam vele elégedve, de egy ideje már van vele valami, bal oldali láb pedig kopog kissé, ha benyomódik ...) Ha csak olajozni, v. zsírozni kell, akkor azt, ha javítani akkor pedig azt. Nem tudom, hogy ebbe olaj kell vagy zsír is? Videón hasonló változatnál a villalábakat levették, szimeringet ellenőrízték, becsúszószárakat alaposan bekenték - gondolom olajjal. Egy képen azt láttam, hogy a becsúszószárban lévő rugót alaposan bezsírozták. Akkor lehet a kettőt együtt, vagy inkább csak olaj? A villalábakba kell olajat önteni? Ha igen, akkor mennyit? Nyomatékjelzős kulcsot használtok ilyenkor vagy simát?
A segítséget előre is köszönöm!
Motorex Manitou PrepM teleszkópzsírral próbálkozz, mert az már nálam bevált!
A legegyszerűbb megoldás, hogyha alul szétcsavarozod, és az alsó lábat kitakarítod, kimosod, meg olajat töltesz bele. Ha gyárilag zsíros kenésű, akkor lehet, hogy zsír kell bele olaj helyett, de hallottam már sokmindenkitől, hogy zsír helyett olajat tesz bele.
Minden esetre ennyit még bárki el tud végezni otthon is, a további szétszedéshez már kellene a teleszkóp szervizkönyve is szerintem