Szempontok: -súly -defektállóság -tapadás -"sebbesség"
Szempontok: -súly -defektállóság -tapadás -"sebbesség"
@illesbbs: A roket ron tényleg tök jó, bár én csak előre preferálom (jelenleg is). Hátul nem kapaszkodik annyira. Nekem elöl 2.1-es van, elég is, pedig technikás, későn fékező, típus vagyok :) Ha pénz nem gond, akkor a schwalbe gumijaival jól jársz, eddig nem csalódtam bennük, csak oda kell használni, ahova tervezték.
Ha száraz terepen mész főleg, akkor könnyű a választás. Ajánlom, h olvasgasd el a véleményeket, és ha már le tudtad szűkíteni, a gumiválasztást, pár konkrét típusra, akkor könnyebben tud bárki segíteni. Egyébként csak hosszú viták lesznek ebből kinek a pap kinek a paplan... De a roket ron fasza ;)
@opp: Az ár annyira nemlényeges (persze nem a 20.000 Ft-os és annál drágábbakra gondoltam. Többnyire száraz, enyhén köves terepen használnám.
További szempontok: - időjárási viszonyok - a kerék mérete (26 vs 29)
Kinek a pap kinek a papné, Személyes kedvenc a Schwalbe Rocket Ron 26 x 2,25 jól tapad nedves talajon is, de a híg sarat nem szereti, ott hamar elpörög. Defektet nem sűrűn kaptam vele, bár szó mi szó nem sűrűn járok akácosban. viszont mint minden pro versenykülsőhöz illik kopik, mint a fene, főleg aszfalton. Tömegben a 2,25 is bőven 500 g alatt marad. A Racing Ralph 2,25 is jó külső, de azzal többet defekteltem, de jobb a gördülési ellenállása, ellenben maximum nedves/enyhén sáros erdőbe merészkedj vele, mélyebb sárban abszolút halott. Lassabban kopik, mint a Ron a defektállóságáról meg annyit, hogy létezik Double Defense verziója, amiről sok jót hallani. Ez valamivel viszont nehezebb.