Szorító ékes stucni......

1-6 (6 hozzászólás)

Elküldve: 2016.11.30. 06:47 styűűűűű 

• styűűűűű avatar
Témaindító hozzászólás:

Van nekem egy régi MTB kerékpárom,amit szeretnék felújítani. Megvásároltam hozzá mindent ami hiányzott, és elkezdtem összerakosgatni,de mikor a régi szorító ékes kormányrudat (stucnit) vissza akartam rakni, azt nem bírtam kotyogás mentesen megszoritani. Mondom: "jolvan rajtam nem fogsz ki babám" vettem egy 21.1mm (ez a mérete sajnos) stucnit kompletten és nekifogtam megint,de a kormány az csak nem szorul meg rendesen. MIÉRT?

Elküldve: 2016.12.03. 20:39 ghostgear 

• ghostgear avatar
  • sima XC-s

Ahham! Szóval a dió fordult el! Erre csak az a megoldás szokott működni, hogy majdnem szorításig húzod be a csavarszárt, aztán az imbusz kulccsal lent tartod a csavart amíg a helyére süllyeszted a stucnit... Így van a legkevesebb esélye elcsászkálni! Festeni meg jobb ha a teljes letisztítás után rábízod egy autófestőre! Festettem már itthon sprével de az akrill nagyon kopós! még kellene rá legalább valami ellenálló fedőréteg...

Elküldve: 2016.12.03. 08:39 styűűűűű 

• styűűűűű avatar

üdv. A méret valóban 21,1-es és mielött elkezdtem a pakolás(szerelést) mindent kipucoltam,zsiroztam,ÉS még azt a fránya szorito ékes nyavalyát is megjárattam, az általad említett módszerrel... :D Villa nem volt cserélve,az az eredeti.A probléma megoldodott,"a szoríto ék kicsikét hosszabb száron kapott helyet,ÉS MIELÖTT összecsúszott volna a kormányszár ferde vágásával,elfordult. Hogy mégis hogyan történt...? De végre klappol minden, és a tavasz eljövetelével kap egy kicsi optikai tuningot (ujra festést) azt had gördüljön a kicsike... köszönöm az ötleteket,segitséget

Elküldve: 2016.12.02. 18:49 ghostgear 

• ghostgear avatar
  • sima XC-s

Üdv! Első kérdés: Valóban 21.1-es kell? jól jönne egy tolómérő... A felső konta darabot le kellene szedni és megnézni, hogy oldalra feszítve picit a kormány nyakat nem e jelentkezik egy miliméter körüli rés! Mer akkor az talán 22.2 lessz inkább! Ha ez rendben tovább: Rendesen jár e a ferde vágású dió és a menetes szár? simán kézbevéve behúzni visszaengedni a behúzó csavart... (mozgó részekre nem árt agy kis gépzsír) Ha ez is rendben: Nincs e valami a villa szárában? Kis elemlámpa belesni a lyukba... Én találtam már ott ilyen esetben lemez darabkát, papír címkét és olajos rozsdát! aztán lehetett pucolni kifele... Drótdarab pl:rossz küllő, kipiszkálni a darabosabb koszt. olajos rozsdára drótból és rongyból eszkábált tisztító szerszám, higítóval vagy benzinnel! Egy esetben pedig a csőben levő festéket kellett kivakarnom egy éppenhogy beférő reszelővel, mert azon csúszott!

Sok szerencsét!! :D

Elküldve: 2016.11.30. 10:40 JPeti86 

• JPeti86 avatar
  • túrázgató/városi harcos

Egyébként meg lehet ahead adaptert is kapni ilyenben, aval legalább modernebbnek fog kinézni.

Elküldve: 2016.11.30. 10:39 JPeti86 

• JPeti86 avatar
  • túrázgató/városi harcos

Hát, ha villát is cseréltél akkor már nem az a méret. Az szinte biztos hogy itt méretprobléma van. rossz méretet kaptál vagy rosszul tudod a méretet, de az is lehet, hogy egyszerűen megszakadt a menet.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!