Tandemet keresünk

1-7 (7 hozzászólás)

Elküldve: 2014.01.24. 15:07 KTomi92 

• KTomi92 avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok!

Már egy ideje keresem a megfelelő tandemet, de nem lelem. A Gepida Rodanus 1000 kielégítené az igényeinket, de nincs szükségünk a Pedelecre, csak drágítja az egészet.

Nem tudom, hogy hol keressem már, pedig szerintem nincsenek extrém elvárásaink.

A legfontosabb, hogy masszív alu váz 28-as 700c kerekkel (semmiféleképpen nem 26"). Felszerelhető legyen csomagtartóval, sárvédővel. Tisztességes váltóval és hajtással rendelkezzen. Tisztességes kerékagyak, felnik. Ez a minimum. Íves, kényelmes, állítható kormány is jó lenne, illetve első teleszkóp is, de ezen lehet segíteni később. Nem szeretném a fél bringát egyből kicserélni.

Hol keressem, kinél érdeklődjek? Tanácstalan vagyok. Szerintem a webboltok, aprós oldalakat átnéztem, bicaj.hu-n rákérdeztem, nem tudnak ilyet csinálni nekem.

Elküldve: 2014.02.09. 18:42 Levity 

• Levity avatar
  • sima XC-s

Ja, középen letámasztó, amolyan motoros, stander. Tökéletesen tart, tényleg! :)

Elküldve: 2014.02.09. 18:39 Levity 

• Levity avatar
  • sima XC-s

Elfelejtettem...

Dupla kulacstartó, hátsó kormány nem az első ülésére van rögzítve, így nem rángat hátulról senki... Hőmérő is van rajta, hátul, árnyékolva, a km óra hátul meg van világítva ugyancsak egy kis lámpával... Táskák, utánfutón is plusz csomagtartó... Continental 1,7-es slick gumik, nagyon defekt tűrők. Ennyi...

Elküldve: 2014.02.09. 18:31 Levity 

• Levity avatar
  • sima XC-s

Csá,

hozzászólásba nem tudok képet tölteni? Akkor módosítottam az adatlapom egy képpel.

Szóval csak pár infó:

Hayes tárcsafék, hidraulikus elöl-hátul. Merida X Mission fék hátsó keréken 2 db, mindkét fék alul-felül hátsó utas irányítása alatt. Hayes-ek logikusan első, vezetői irányításban. Shimano agyak, Shimano váltók. 3*8 sebesség, nagyon jól működnek. X-mission szarvak, elöl-hátul. Zselés, brutál kényelmes ülések!

Állítható magasságú első kormány. Első-hátsó kilóméter óra, Cateye-ok. Elöl Led, brutál fényerejű lámpa, a nagy középen, akkumulátorról megy, 12V-os zselés aksi. Ami egyébként a középen, kétoldalt felragasztott led égősort is működteti. Illetve a hátsó kormány közepén lévő GPS-t is ez látja el energiával. Igen, GPS-t is raktam a gépre. Az aksi persze tölthető a hátsó csomagtartónál elhelyezett résznél... csak rá kell dugni a 220-ra. Plusz 3 db villogó elöl középen, vagy folyamatosan égő Led lámpa a kormányon. 2 Cateye csengő, a szimmetria végett. Csomagtartó hátul, elöl opcionálisan felrakható, nekünk jobb volt a BOB utánfutóba rakni mindent... Első-hátsó sárvédő, nagyon tutin működnek.

Hátul 3 villogó, mind Cateye. Szuperek.

A BOB utánfutó opcionális, aki ismeri, tudja milyen. Átfestettem azt is pirosra, így szuper a vonat. Rajta 3 villogó, szóval nagyon tuti lett. A szelepsapkák persze villogósak, kék led fény, nagyon szép a sötétségben. Teljes akkumulátor szett (LED brutál első lámpa, Led égősor alul két oldalt, GPS működtetése) kb 4-5 órát bír a 12V-os zselés aksival, tehát bátran lehet esti menni velük...

Szemfüleseknek, középen egyedi Tandem-es kulcstartó felfüggesztve, és egy nagyon pici égővel megvilágítva.

Ennyi, szuper gép!

Elküldve: 2014.02.09. 18:07 Levity 

• Levity avatar
  • sima XC-s

@KTomi92: Szia,

nem szeretnék elsőre árat írni, de a több éves Magyaországi országjárás során nem találtam a sajátunkhoz foghatót. Még képlékeny a dolog, a Gepida emelett felejtős... Az utánfutó csak egy plusz bónusz, ezzel lett ez a csodagép tökéletes. Szóval jött a gyerek, aztán most második, és nagyon szeretném, ha valakik, valaki többet használni egy ilyen csodát. Garantálom, hogy nem lesz olyan, aki ne kezdene beszélgetni. Tapasztalatból mondom, hogy jó pár tandemes találkozó után is ez a csúcs jelen pillanatban... :) Képeket mindjárt csatolok, illetve leírást is bővebben... :) Érdeklődni e-mailben, és csak akkor válunk meg tőle, ha valóban méltó ajánlat jön...

Elküldve: 2014.01.25. 14:13 KTomi92 

• KTomi92 avatar
  • túrázgató/városi harcos

@veszigeri:

Nekünk sincs 2-3000 eurónk, ha lenne akkor vennék egy új Rodanust. Max 7-800 euró. Viszont alapvetően használtat keresek. Itthon vannak tákolmányok, illetve a Rodaunus és a Schwinn tandem.

Volt egy féléve egy T500-as Gepida, de arról lecsúsztunk. Kb egy olyan szintű gépre lenne szükségünk. ( http://m.cdn.blog.hu/ho/hornvolan/image/Gepida%20Alboin%20T500%20%20%20%20%20%20%2001.JPG )

Elküldve: 2014.01.25. 09:56 veszigeri 

• veszigeri avatar
  • sima XC-s
  • Hegyikerékpárosok csapat
  • Hegyikerékpárosok csapat

http://www.zweirad-tandem.de/

http://www.ebay.de/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.Xtandem&_nkw=tandem&_sacat=0&_from=R40

Valamint a német Bike magazinban egy régebbi számban volt egy hirdetés, ami egy direkt tandemekre specializálódott német oldalt hirdetett, de sajnos most nem emlékszem, hogy mi volt a pontos címe :(

Éna helyedben mindenképpen Németországban/Ausztriában nézelődnék a neten, mert ott sokkal nagyobb hagyománya van ennek a tandem témának és nem vágják magukat földhöz az emberek, ha 2-3000Eurót elkérnek a boltok 1-1 komolyabb tandemért, míg nálunk ez elképzelhetetlen, hogyaz átlag ember megfizessen egy ilyet!

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!