Teleszkóp csere, 120mm helyett 100

1-4 (4 hozzászólás)

Elküldve: 2014.08.12. 12:20 laszliakos 

• laszliakos avatar
  • sima XC-s
Témaindító hozzászólás:

Eddig 120mm-s levegős teleszkópom volt, egy Suntour Raidon, meg is voltam vele elégedve, de egy Rock Shox-al vagy Fox-al vagy hasonló komolyabb villával még is jobban biztonságban érezném magam, meg hát, ha nem 2kg hanem csak 1,5-1,8 az se rossz :D Ezért az enyémet eladtam, de sehogy se találok ugyan így 120-as levegős, elérhető árú használt telót, csak tapered nyakkal. A budai hegyekben szoktam nyomatni, és ha úgy adódik nem ijedek meg egy-két nagyobb ugrástól sem. Szerintetek megelégedjek 100mm-el vagy várjak hátha egyszer csak lesz egy jó ajánlat?

Elküldve: 2014.08.12. 16:00 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • túrázgató/városi harcos
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@laszliakos: persze hogy bírja, hogy a viharba ne bírná. A rugóút meg a tartósság nem függ össze. Sőt, a levegős sem jobb, mint a tekercsrugós. Csak jobban szabályozható a mozgása, és sokkal könnyebb tud lenni, mint a rugós. De a jó öreg acél tekercsrugót semmi nem főzi le masszivitásban.

Elküldve: 2014.08.12. 15:34 laszliakos 

• laszliakos avatar
  • sima XC-s

Köszi :D

A könnyű annyira nem szempont, de mondjuk 2kg fölé nem mennék. Amúgy amint elindítottam a témát már el is dőlt hogy maradok 120mm-nél, mert a következő percben már találtam is teleszkópot. Persze az ördög nem alszik, most épp pénz nincs :(

A lényeg hogy marad a 120mm és a vadászat jó árú telóért. Amúgy a Suntour nem rossz, csak én nem szeretem valamiért. Van egy ismerős aki arra amire én a 120-as levegőset használtam, arra 100-as spirálrugósat használ és bírja neki :D

Elküldve: 2014.08.12. 12:41 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • túrázgató/városi harcos
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Szia,

A bringádba 120-as teleszkóp való, én azt mondanám ne is akarj bele másmilyent. A Merida trail vázakban pont ez a pláne, hogy bár merevfarú (tehát megvehető árú), mégis 120-as elsőtelót enged, amit nem sok ilyen jellegű gép tud. Ha főleg csapatni szeretsz, akkor kell is a 120 mm, ami még mászásnál sem hátráltat. Ez egy jó kis játszós gép így, ami nem okoz számottevő hátrányt akkor sem, mikor az idő számít.

Rövidebb telóval idegesebbé válik a géped, magyarul közvetlenebb lesz a kormányreakció, de romlik az egyenesfutás. Ilyesmivel lehet játszani, ha mondjuk egy gyárilag elcseszett vázgeóról van szó, vagy ha az ember valamiért ezt szereti, de itt most nem hinném, hogy erről van szó.

Szóval maradj a 120-nál. Én nem adtam volna el a Raidon-t, mint ezeréves Suntouros, még sosem csalódtam a márkában (árához képest, persze), bár Raidonom pont nem volt.

2 kg nem olyan rossz ebben a műfajban, nézd meg a Torákat... de legalább baj is van velük, jócskán (most biztos leszedik majd páran a fejemet, akik évek óta használják. nem vitatom, erre is van példa). Ha könnyíteni akarsz, és olcsón szeretnéd megúszni, szerintem találsz komolyabb Raidon-t, esetleg Epicon-t (bár gyanús, hogy az nem sokkal könnyebb, a saját 150 mm-esem speciel pont 2000g karral, tengellyel, mindennel).

Ha komolyan sokkal könnyebbet akarsz, ami jó is még mellé, akkor zsebbenyúlós lesz. A könnyű és jó Rock Shox drága, ami olcsó, az előbbi kettőnél szenved csorbát. A FOX kurvadrága. Esetleg még az XFusion felkerülhet a listára, de abból még kevés a használt, és az is csak a Fox-hoz képest olcsó.

Sokat írtam, de összefoglalva: ha rám hallgatsz, marad a 120 mm, telóból meg könnyű - olcsó - jó -> ebből válassz kettőt...

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!