Continental touring plus gumikat vettem a gépemre. Nagyon dicsérik, de azt majdnem mindenki leírja, hogy néhány hét elteltével elkezd a gumi oldala kirepedezni. Ezt szeretném megakadályozni.
Continental touring plus gumikat vettem a gépemre. Nagyon dicsérik, de azt majdnem mindenki leírja, hogy néhány hét elteltével elkezd a gumi oldala kirepedezni. Ezt szeretném megakadályozni.
@robotbolha: Auchanban is lehet kapni pumpás sprayt 990ft-ért vettem nyáron.
@robotbolha: Lehet,hogy butaság,de én a lidl-ben kapható gumi ápoló készítménnyel kezelem néha a köpenyeket.Az idő lesz a megmondhatója,hogy mekkora sikerrel.
@GM_Flash: Nekem egyelőre nem repedezik. Mások írták a véleményükben, hogy a touring plus hajlamos a repedezésre. Viszont én úgy gondolom, hogy az alacsony nyomás jobban megdolgoztatja a gumi oldalát, ezért talán könnyebben is alélhat el. Egyébként majdnem mindegy szerintem, mert volt már olyan gumim, ami durván repedezett volt, még a minták között is, de semmi probléma nem volt vele. Mindössze az esztétika miatt foglalkoztat a dolog.
@robotbolha: Ez a teória szerintem hülyeség, elég jók a Continental gumik. Ha a nyomást 3 és 3,5 bar között tartod, nem fog szétmenni. Én elég sokat dolgoztam a típussal, de ezzel a problémával még nem találkoztam, úgy, hogy eléggé csapatva voltak vele.
@robotbolha: Sajnos a gumi öregedése elsősorban kémiai folyamat: a gumi óriásmolekulái széttöredeznek. A szétesést felgyorsítja az ultraibolya sugárzás és a magas hőmérséklet (napsütés), valamint a levegőben levő ózon, továbbá a használattal együtt járó terhelés (gyűrődés stb.), valamint a nagy tömlőnyomás.
A különleges gumik (magas árukról lehet felismerni őket) legtöbbször rövid életűek, ellenben (amíg bírják) kiválóan teljesítenek. Valamit - valamiért.
Egy off kérdés: Nem lehet a hozzászólások sorrendjét megváltoztatni valahogy? Nekem nagyon a feje tetején áll a fórum... :(
Értem. Jártam én már olyan gumival, ami alaposan repedezett volt. Még a futófelülete is a minták között, de semmi gond nem volt vele. Csak hát na ja.... Elég drága portéka ezért jobb lenne, ha nem nyomorodna meg túl hamar. :)
@robotbolha: Az ősidőkben - amíg gyámságos atyáink nem vigyázták féltő gonddal egészségünket - létezett szerves oldószerekből kotyvasztott gumiápoló. Ez megduzzasztotta, puhította valamelyest a gumit, hatása azonban hamar elmúlott. Mi több, a sokszori kezelés nem tett jót a gumitermékeknek. A szer tömörebbé, merevebbé tette, vagyis némileg öregítette őket.
Mára már (a Hegylakóval ellentétben) csak kettő maradhat: a paraffinolaj vagy a szilikon (olaj vagy zsír). Ezek elzárják a levegőtől a gumit, így késleltetve valamelyest öregedését. Egyik sem csodaszer. Hozzá még a zsíros kence szépen gyűjti a port.
Ha egy gumitermék hajlamos a repedezésre, akkor a gyártása körül van baj. A repedezést az óvszerek csak késleltetik némileg, de meg nem akadályozzák.