Ti mivel akadályozzátok meg, hogy a külső oldala kirepedezzen?

1-10 (10 hozzászólás)

Elküldve: 2014.08.06. 17:23 robotbolha 

• robotbolha avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

Continental touring plus gumikat vettem a gépemre. Nagyon dicsérik, de azt majdnem mindenki leírja, hogy néhány hét elteltével elkezd a gumi oldala kirepedezni. Ezt szeretném megakadályozni.

Elküldve: 2014.09.01. 21:37 messor 

• messor avatar
  • virsli gumis/oútis

@robotbolha: Auchanban is lehet kapni pumpás sprayt 990ft-ért vettem nyáron.

Elküldve: 2014.09.01. 19:07 robotbolha 

• robotbolha avatar

@horika: Köszi a tippet! Ha arra járok akkor meglesem. :)

Elküldve: 2014.09.01. 18:44 horika 

• horika avatar
  • Hétköznapi kerékpárosok csapat

@robotbolha: Lehet,hogy butaság,de én a lidl-ben kapható gumi ápoló készítménnyel kezelem néha a köpenyeket.Az idő lesz a megmondhatója,hogy mekkora sikerrel.

Elküldve: 2014.09.01. 18:40 robotbolha 

• robotbolha avatar

@GM_Flash: Nekem egyelőre nem repedezik. Mások írták a véleményükben, hogy a touring plus hajlamos a repedezésre. Viszont én úgy gondolom, hogy az alacsony nyomás jobban megdolgoztatja a gumi oldalát, ezért talán könnyebben is alélhat el. Egyébként majdnem mindegy szerintem, mert volt már olyan gumim, ami durván repedezett volt, még a minták között is, de semmi probléma nem volt vele. Mindössze az esztétika miatt foglalkoztat a dolog.

Elküldve: 2014.08.31. 18:00 GM_Flash 

• GM_Flash avatar
  • brutálfutár

@robotbolha: Ez a teória szerintem hülyeség, elég jók a Continental gumik. Ha a nyomást 3 és 3,5 bar között tartod, nem fog szétmenni. Én elég sokat dolgoztam a típussal, de ezzel a problémával még nem találkoztam, úgy, hogy eléggé csapatva voltak vele.

Elküldve: 2014.08.07. 09:27 XCode 

• XCode avatar

@robotbolha: Sajnos a gumi öregedése elsősorban kémiai folyamat: a gumi óriásmolekulái széttöredeznek. A szétesést felgyorsítja az ultraibolya sugárzás és a magas hőmérséklet (napsütés), valamint a levegőben levő ózon, továbbá a használattal együtt járó terhelés (gyűrődés stb.), valamint a nagy tömlőnyomás.

A különleges gumik (magas árukról lehet felismerni őket) legtöbbször rövid életűek, ellenben (amíg bírják) kiválóan teljesítenek. Valamit - valamiért.

Elküldve: 2014.08.07. 06:54 robotbolha 

• robotbolha avatar

Egy off kérdés: Nem lehet a hozzászólások sorrendjét megváltoztatni valahogy? Nekem nagyon a feje tetején áll a fórum... :(

Elküldve: 2014.08.07. 06:46 robotbolha 

• robotbolha avatar

Értem. Jártam én már olyan gumival, ami alaposan repedezett volt. Még a futófelülete is a minták között, de semmi gond nem volt vele. Csak hát na ja.... Elég drága portéka ezért jobb lenne, ha nem nyomorodna meg túl hamar. :)

Elküldve: 2014.08.06. 17:47 XCode 

• XCode avatar

@robotbolha: Az ősidőkben - amíg gyámságos atyáink nem vigyázták féltő gonddal egészségünket - létezett szerves oldószerekből kotyvasztott gumiápoló. Ez megduzzasztotta, puhította valamelyest a gumit, hatása azonban hamar elmúlott. Mi több, a sokszori kezelés nem tett jót a gumitermékeknek. A szer tömörebbé, merevebbé tette, vagyis némileg öregítette őket.

Mára már (a Hegylakóval ellentétben) csak kettő maradhat: a paraffinolaj vagy a szilikon (olaj vagy zsír). Ezek elzárják a levegőtől a gumit, így késleltetve valamelyest öregedését. Egyik sem csodaszer. Hozzá még a zsíros kence szépen gyűjti a port.

Ha egy gumitermék hajlamos a repedezésre, akkor a gyártása körül van baj. A repedezést az óvszerek csak késleltetik némileg, de meg nem akadályozzák.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!