Van valami akadálya hogy egy trekkingbe monti telót tegyek? Na nem duplavállas szörnyet, nem egy 80-100-as rugóutasat. A mostani teló is van 60-as rugóutas.
Van valami akadálya hogy egy trekkingbe monti telót tegyek? Na nem duplavállas szörnyet, nem egy 80-100-as rugóutasat. A mostani teló is van 60-as rugóutas.
@OKdoki: Egy tanács. Ha normális telót akarsz, 50E alatt ne is nézz. Az nem igaz hogy a Suntour az eleve rossz, de ami jó Suntourban az annyiba kerül mint egy Fox vagy sram.
A Suntourban az a nagy szám, hogy nagyon olcsó telói is vannak, akár 10E alatt is. Na ezek olyanok is. A Fox nem alázza magát azzal hogy fillérkért gagyi szart ad el. A Suntour meg ki akar szolgálni mindenkit.
@horika: Köszi! Akkor ezek szerint a Suntour nem a legjobb választás. Gondolom akkor a hasonló árú Monti telói sem olyan jók. Persze utánna kell nézni lehet, hogy jobb vásárt csinál az ember egy olyannal.
@OKdoki: Nekem volt Ncx levegős villám is,de nemigazán hozta a levegős rugózás előnyeit, kivéve a súlyt.Vagy túl kemény volt és megszűnt a finom rugózás,vagy térdre rogyott,mint a magyar ökör amikor lejjebb vettem a légnyomást, hogy finomabban rugózzon.viszont az Általad megnevezett RS valóban jó áron van, de szokott fenn lenni Marzo-ból is trekking verzió.
@molngab: Valószínűleg igazad van. Eleve nagyobb a választék az MTB telókból, így akció vagy raktárkészlet is több van. Azért az úgymond trekking változatokból is feldob jónéhány at a keresés a magyar on-line oldalakon is. Néha én is kacérkodom a gondolattal, hogy minőségibbre cserélem. Épp múltkor nézegettem a szerelőmnél a prospektusait és a Rock Shox Paragon szerepelt benne 66 000 forintos hivatalos áron. A nagykereskedőnél állítólag van. Most is találtam egy csomó Suntourt 42-77 ezer forint között (NRX, NCX, CR9) amik levegősek, hidraulikus lock-out és 1600-1800 gramm súlyban vannak. Ezek az árak összeköthetők a hasonló tudású Monti teleszkópokkal. Igaz min 63 mm rugóúttal rendelkeznek. Viszont így pont passzolnak az előzővel
ezért: mert trekking teleszkópok terén nem igazán van elérhető minőségi darab.
@OKdoki:
Minden nap tanúl valami újat. Arra gondoltam volna, hogy érezhetően ront a geometrián, de horika példája mutatja, hogy nem. Egyébként miért választanál MTB telót a trekkinghez?
@molngab: Szervusz.
Megoldható, sőt én is így jártam el, mert trekking teleszkópok terén nem igazán van elérhető minőségi darab.Íme az é villám ami egy 29 Er villa 80 mm-re beültetve.Tökéletes.
http://foto.testbike.hu/index.php?p=foto&gid=14380&id=25&pp=mygl