@opp: Azért mert olcsó, és ahogy fpeter is írta nem nagyon találni értelmes villát. Még így is olcsóbban kijönne, mint egy alap, semmitérő rugós teleszkóppal. A V-fékhez meg kár ragaszkodni, hiába elég olyan területre ahol viszonylag kevesebbet kell fékezni. Tegnap is bebizonyosodott, hogy a nagy esőben igenis van létjogosultsága a tárcsaféknek, mert a V-fék ilyenkor semmit sem ér. Túrázás közben is elkapja az embert az eső, nem válogat. Amúgy is azt vallom, ha van rá keret, akkor alapnak kéne már így 2024 derekán lennie a tárcsának. Komolyan olcsóbb egy MT200, mint egy értelmes minőségű V-fék. A karbantartás sem vészes, simán le lehet légteleníteni, a Shimanot pofonegyszerű.
Én is amikor cseréltem a mechanikus tárcsafékeket, életemben először csináltam és simán méretre vágtam a csöveket és légtelenítettem a féket. Megvolt negyed óra alatt. Az olajat érdemes évente csekkolni, hogy milyen a színe, ha nem fekete, elég légteleníteni ha kell. Más nincs, csak fékbetéteket kell cserélni ha elkopik.