Trial vázra épített bmx?

1-6 (6 hozzászólás)

Elküldve: 2012.03.20. 20:12 Kenny 

• Kenny avatar
  • triálos fenegyerek
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok! Az pattant ki a fejemből, ahogy nézegettem az alkatrészeket - vázakat, hogy csinálok egy trial vázas bmxet. Jó ez a triálosdi, de ez az ugrabugra és az áttétel nem igazán jön be, ezért lenne jó. Arra lennék kíváncsi, hogy ezt meg lehet-e valósítani. Szóval, hogy bmx villát bele-e tudok tenni a vázba, bmx hátsóagy bele-e megy, meg ilyen apróságok.

Elküldve: 2012.05.02. 17:47 z.aron 

• z.aron avatar
  • virsli gumis/oútis

Illetve hosszabb monoblokkokat is lehet kapni. Szóval más áttéttel is használhatod. Az áttételről egy kicsit: a triálban az általában ideális áttétel az 1,2. Ezt el lehet érni különböző módokkal is. Pl előre 22fogas hátra 18fogas(1,2222ésígytovább. Lehet úgy is hogy előre 18fogas hátra 15(ezt szokták leggyakrabban használni) és előre 15 hátra 12(1,25). Tehát az áttétel aránytól függ így pl ha előre beraksz egy 60T lánctányért hátra 50es kell hogy triál áttételt kapj(hülye példa:D),ennyit erről. Szerintem se jó ötlet vegyíteni a kettőt,inkább vegyél 19"os felnit ami nincs a küllőlyukak közt kimarva,a gumit fújd fel jól,és bmxesnek érezheted magad.

Elküldve: 2012.04.08. 20:57 Kenny 

• Kenny avatar
  • triálos fenegyerek

@azgabor: Váz egy csúszópapucsos Magellan Tucana lenne, aminek a papucsát átalakítanám 14mm-re. Mondjuk jelenleg ugrik a téma, mert így is van három biciklim, de egyiket se tudom használni, mert nincsenek kész. Majd ha elkészül a fixi, akkor nekiállok ennek az elképzelésemnek is.

Elküldve: 2012.03.20. 20:58 azgabor 

• azgabor avatar
  • virsli gumis/oútis
  • Eastern Riders csapat
  • Eastern Riders csapat

hát az vázfüggő, mint ahogy az első fogszámos mizéria is. vázvétel előtt megnézed jó-e neked, mert tényleg vannak különbségek. bár szerintem be kell hogy férjen mert a vázak azok maguk 20"ra vannak tervezve úgytudom, csak ez a 19"es láz most indult el mert mínusz tömeg, meg állítólag könnyebb kikapni.. mégvalami: a legtöbb triál váz ejtőpapucsos, és 10milis. ezt azért jó észbentartani. bmx agy 14milis, és mivel ejtőpapucsos, nincs lehetőség "hagyományos" láncfeszítésre, szóval ha nyúlik a lánc venni kell ki belőle, legjobb ha félszemes láncot veszel mert azzal könnyebb belőni a lánchosszat, de azmeg drága, nehéz, és bárki mondjon bármit én többet láttam szakadva. hameg ragaszkodsz a bmx agyhoz, akkor meg tengelyt kell esztergálni, és mint ahogy már mondtam hézagolni, és akkor szépen ugrik a láncvonal. szóval macerás ez a triál bmx

Elküldve: 2012.03.20. 20:49 Kenny 

• Kenny avatar
  • triálos fenegyerek

Köszi! Bmx hajtás lesz, szóval EuBB-vel számoltam eddig is. Erről a fogszámos dologról nem hallottam még, köszi az infót (azt tudom, hogy rohadt kicsivel mennek). Azt néztem, hogy elég kis hely van a hátsókeréknek, ami ugye 19"-es. Ha én betuszkolom a 20"-as felnimet a 2.0-ás külsővel, az nem fog beleérni a vázba?

Elküldve: 2012.03.20. 20:40 azgabor 

• azgabor avatar
  • virsli gumis/oútis
  • Eastern Riders csapat
  • Eastern Riders csapat

ha bmx hátsóagyat akarsz akkor hézagolni kell és akkor ugrik a láncvonal (bár szerintem ugyanúgy jó tárcsa nélküli driveres monti agy), ha bmx hajtást akarsz akkor minenképpen eubb kell, vagy valami singlespeedes isises kart is tehetsz bele, de az nem igazán bmxre való. amúgy figyelj oda mert a triál vázak egy része egy bizonyos fogszámtól többet nem bír el elől, mert beleér a vázba a lánckerék (mivel kurvakicsi áttétre vannak tervezve). villa meg simán megy bele ugyanúgy. az más kérdés hogy nemvéletlenül van triál és bmx külön, és nem véletlenül vegyítik a kettőt

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!