Új bringa összeszerelése, első fék beállítás, hogyan?

1-4 (4 hozzászólás)

Elküldve: 2014.05.05. 20:41 furucli 

• furucli avatar
  • brutálfutár
Témaindító hozzászólás:

Hali!

Ma vettem egy bringát, dobozban hozták, a kormányt és az első kereket még rá kellett tenni. Szóval rátettem az első kereket, de akárhogy próbálom, mindig sírolja a féket. Szóval, ahogy ráül az ember a bal oldalon van a tárcsafék, a kis résen belül a bal oldali fékpofát súrolja a fém karika! Nekem nem tűnik ez nagy problémának, esetleg meg tudnám-e itthon csinálni, ha igen hogy, vagy vigyem szerelőhöz?

Elküldve: 2014.08.31. 18:15 GM_Flash 

• GM_Flash avatar
  • brutálfutár

@furucli: Több oka lehet a problémának, de az esetek 70%-ban rosszul van a fék pozícionálva. 1.)Lazítsd ki a két csavart, úgy, hogy a féket lazán el tudod mozdítani (a féktárcsa kerekestül marad normálisan összeszerelve) 2.)Húzd be a féket és tartsd úgy, közbe a másik kezeddel egy kicsit tarts rá a felülről fékre 3.) Húzd meg a csavarokat ismét 8-10 Nm-re. 4.) Ha nem működik, akkor más okai is lehetnek és ha nem vagy nagyon szakértője a dolognak, vidd el szerelőhöz.

Elküldve: 2014.05.05. 21:21 annusgabor12 

• annusgabor12 avatar
  • sima XC-s

ha a betét vagy a féknyereg ér bele a tárcsába és hidraulikus féked van akkor én meglazítanám a féknyerget pumpálnék párat majd behúzott fékkarral meghúznám a féknyerget így beáll középre a féknyereg és a fékpofa is nekem bevált 2 éven keresztül slx nyergeknél de miután vadi új a bringa és a szavaidból azt vettem ki hogy a fékpofa ér bele a tárcsába én lehet hogy mennék vele néhány kört hogy bekopjon és csak azután piszkálnám a féket miután gyári bringáról van szó

Elküldve: 2014.05.05. 21:03 BF2 hungarolada 

• BF2 hungarolada avatar
  • sima XC-s
  • Kona Team csapat
  • Kona Team csapat

Hát ha ennyire nem értesz hozzá, akkor bízd szerelőre. Nem valami nagy cucc beállítani, de kell némi érzék hozzá.

https://www.youtube.com/watch?v=3MteJPn4jBs

Jó lenne tudni, hogy milyen féked van. Ha meghúzod és nem tolja a tárcsát egyik irányba se és párhuzamosak a fékpofák, akkor jó kb

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!