@ArtWolf: Egyértelműen a szalóki a best of strand. Viszont ott van még a sarudi (szerintem a leghangulatosabb), dinnyésháti, esetleg a kiskörei, poroszlói (ha jól tudom ezek ingyenesek is bringásoknak egy órán át (!). Tehát kétkerekű táltos paripával érkezel, akkor egy órán keresztül ingyen lubickolhatsz. Nekem a nyugati part (a felsorolt strandok) jön be a legjobban. Nincs akkora nyüzsi, mint Szalókon, mégis rendezett környezet fogad.
Térjünk át az útvonalra. Megrajzolom Kiskörétől és ahogy mi (én) szoktunk menni, úgy tervezem. Neked is jobb, mert ha Körénél felfele kezdesz Poroszlónak, jobban kiveszi belőled a szuflát (figyelembe véve, hogy mögötted lesz nem kevés kilométer). Tehát ajánlatos az órajárással ellentétesen menni. Kedvező a poroszlói "sunyi" domb és a széljárás miatt. Ugyanis mindig fúj a szél (olyan nincs, hogy nincs, akkó van :D). Látványosabb is és kevésbé megerőltető.
Annyiban módosítom az általad megadott célt, hogy nem kell a Kossuth utca 42. Kiskörén. Mivel a Jászság felől jössz a postától kezdem egészen Tiszafüred 33 főútig rajzolni az utat. Átláthatóbb lesz (remélem).
Az útvonal.
Kiskörét, Abádszalókot és Tiszafüredet nézd át az utcakép nézetből. Rengeteget fog segíteni. Kisköre a trafóállomás lesz jobbról, mint támpont, Abádszalók nem vészes, majd Tiszafüreden kell nézelődnöd (Albatrosz kikötőnél nem kell tovább menni, hanem a kis büfénél jobbra és ott lesz a bringaút, azt követed, az pont kivisz a Húszölesre, ami már a 33-as. Jobbról lesz a MOL kút, ott dobsz egy balost és irány Poroszló. Poroszlóra be se kell menned, hanem ha vége a hosszú hídnak (második híd, mert kettő is lesz - első a Tisza-folyó hídja, második a tavat átívelő híd), ott rögtön balra a gátra (látni fogod az Ökocentrum tornyát. Segítségképen nézd meg a tavalyi túraalbumomat, a versenyképeket, stb. Ha gép előtt vagy, esetleg Skype-on vagy Google Hangouts-on keresztül szívesen segítek, akár telefonon is.
Kérdésre szívesen válaszolok :).
Remélem kitértem minden fontos részre... :D.