A defektgátló folyadék a kerék forgása közben tömíti el a lyukat, ahogy a folyadék kicsapódik a külső falra és érintkezik a lyukkal. Ha csak kiszúrod a gumid valamivel és otthagyod, természetesen leereszt rövid időn belül. Ha az oldalfalat szúrod ki, akkor is le fog ereszteni mert oda nem jut el a defektgátló folyadék forgás közben. Ha a felni oldaláról lyukad ki a belsőd bármilyen okból, akkor is le fog ereszteni, mindegy mit csinálsz vele.
Vedd ki a belsőd és mérd meg. Ha nehéz, van benne lötty. Nekem egy montis belső önmagában ~200gramm. Ha lötty van benne, akkor igencsak 300 körül van. Nem tudom neked milyen gumid van, egy outiba való pl. sokkal könnyebb.
Alapvetőn a folyadék nem arra való hogy kilyukad a belsőd és még évekig használhatod gond nélkül, ezt a hasznáalti utasításokban is le szokták írni. Hivatalosan arra elég hogy hazaérj anélkül hogy leeresszen teljesen. Nekem negatív taspztalatom van, nem működött a dolog. Többször lapult le alattam már a töltött gumi, minden tele volt kívül-belül folyadékkal és a lyukon közben vígan szökött a levegő. A szelepet bezzeg azonnal eltömíti ha úgy fordítod véletlenül... :) Ugyanakkor sokan vannak akik boldogan használják sokáig és elmondásuk szerint a defekt fogalmát is elfelejtették már...