Sziasztok! A segítségeteket kérném egy számotokra valószínűleg egyszerű kérdésben, de nekem sajnos nem egyértelmű a megoldás. Van egy Decathlon Riverside 500e pedelec bringám, amit gyárilag 8 sebességes Microshift kazettával (11-34) és RD M25 hátsó váltóval szerelnek. Szerintem nagyon gyenge ez a váltó, kicsi a feszítése is, csattog a lánc rendesen, plusz meg is hajlott a váltó kanál, úgy hogy még extra terhelést sem kapott. Egyelőre visszahajlítottam, újra beállítottam, de nagyon gondolkodom egy jobb váltóban. Szerintetek egy 10 sebességes hosszú kanalas Microshift hátsó váltó (RD M62 L) működne rajta? Azért ez, mert ilyennel szerelik ennek a bringának a sima (tehát nem pedelec) változatát, bár az alapon 10-es kazettával jön ki. A váltókar persze maradna a gyári 8 sebességes, szóval a bovden húzás marad az eredeti, a kérdés az, hogy ez a hátsó váltó tudja-e a 8 sebességeshez adott láncot fogadni, illetve egy hátsó váltónak van-e más specifikuma 7/8 esetleg 9/10 sebességes változatban, mint mondjuk direkt 10 sebességesben? Azért gondoltam erre a váltóra, mert most van ilyen a Decathlon-ban jó áron. Ha van szerintetek Shimanóban jobb választás (mondjuk Deore), akkor minden ötletnek örülnék. Előre is köszönöm a válaszokat!